«Карпати» Мирона Маркевича втратили перші турнірні очки у чемпіонаті України серед клубів Першої ліги сезону-2023/2024

У матчі четвертого туру чемпіонату України з футболу серед клубів Першої ліги сезону-2023/2024 львівські «Карпати», головним тренером яких є один з найавторитетніших вітчизняних фахівців Мирон Маркевич – випускник та Почесний професор Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, у домашній грі на полі рідного стадіону «Україна» зіграли внічию з «Нивою» із Бузової – дебютантом турніру.

«Карпати» (Львів) – «Нива» (Бузова) – 1:1 (0:0)

18 серпня. Львів. Стадіон «Україна». Початок – 17:00

Арбітр – Олег Когут (Тернопіль).

Асистенти арбітра: Ярослав Пилипенко, Сергій Удовенко (обидва – Кропивницький).

Четвертий арбітр – Василь Файда (Львів).

Спостерігач арбітражу – Михайло Митровський (Ужгород).

«КАРПАТИ»: Кожухар, Сухар (Саків, 46), Порох, Мизюк, Полегенько, Рябов, Чачуа, Костенко (Картушов, 46), Підлепенець (Галенков, 88), Демченко (Романюк, 75), Іґор (Сидун, 83).

Запасні: Ільющенков, Векляк, Резнік, Едуардо.

Головний тренер – Мирон Маркевич.

«НИВА»: Клімов, Західний, Прокопчук, Дворовенко, Турчанов, Потімков, Шалфєєв (Калінін, 69), Паламар, Будняк (Тименко, 77), Книш (Урсулов, 77), Сергійчук (Нехтій, 69).

Запасні: Захарчук, Льопка, Шамич, Ткаченко, Мельник.

Головний тренер – Ігор Жабченко.

Голи: Іґор Невес Алвес (49) – Тименко (90+1).

Попередження: Порох (73) – Шалфєєв (50), Прокопчук (65).

Перша половина зустрічі розпочалась з удару Євгена Підлепенця, який заблокували захисники «Ниви». Згодом у «Карпат» було ще кілька моментів. Спочатку Ян Костенко не зміг переграти в очній дуелі Георгія Клімова. Після цього знову Підлепенець загрожував воротам гостей, але Клімов і тут зреагував на удар карпатівця. «Нива» відповіла кількома кутовими ударами, які нічим небезпечним не завершилися.

Наприкінці першого тайму Іґор Невес Алвес мав можливість відзначитися забитим м’ячем. Єгор Демченко вивів бразильця на ударну позицію після передачі п’ятою – форвард «Карпат» пробив низом, але Георгій Клімов парирував цей удар.

На 49-й хвилині матчу «Карпати» відкрили рахунок. Павло Полегенько віддав передачу на Євгена Підлепенця, який завдав удару по воротах «Ниви». Подальший рикошет від Іґора дезорієнтував кіпера – 1:0.

Після пропущеного м’яча «Нива» прагнула відігратись, але у команди з Бузової попереду практично нічого не вдавалося. Карпатівці мали можливість подвоювати перевагу, але не змогли реалізувати свої моменти. Зокрема, хороша нагода була у Рябова. А на першій компенсованій хвилині «Нива» зрівняла рахунок. Після вкидання з ауту в штрафний майданчик від Владислава Дворовенка найкраще з усіх зорієнтувався Володимир Тименко і пробив головою – 1:1. А на 90+6 хвилині гості могли забити ще раз. Удар зі штрафного від Владислава Нехтія прийняла на себе поперечка…

Зігравши в очному протистоянні внічию, «Карпати» і «Нива» з Бузової залишилися лідерами групи «А» – в обох команд по 10 пунктів. У наступному турі «зелено-білі леви» зіграють в Ужгороді з харківським «Металістом». Протистояння відбудеться у п’ятницю, 25-го серпня. Початок гри – о 12:00.

ФУТБОЛ. ПЕРША ЛІГА СЕЗОНУ2023/2024. ГРУПА «А». 4й ТУР

18 cерпня (п’ятниця)

«Карпати» (Львів) – «Нива» (Бузова) – 1:1
Голи: Іґор Невес Алвес (49) – Тименко (90+1).

 

19 серпня (субота)

ФК «Хуст» – «Агробізнес» (Волочиськ) – 0:1
Гол: Кузьмин (73).

«Поділля» (Хмельницький) – «Епіцентр» (Кам’янець-Подільський) – 0:0

 

20 серпня (неділя)

«Буковина» (Чернівці) – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – 1:0
Гол: Духота (81).

«Нива» (Тернопіль) – «Металіст» (Харків) – 0:1
Голи: В. Луців (81).

 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПІСЛЯ 4го ТУРУ

Прокрутити вгору