Стрибун у висоту Андрій Проценко пробився у фінал чемпіонату світу-2023 в Будапешті

Напередодні, 20-го серпня, на чемпіонаті світу 2023 року з легкої атлетики, що триває в столиці Угорщини Будапешті, відбулися кваліфікаційні змагання зі стрибків у висоту серед чоловіків, за підсумками яких завтра, 22-го серпня, за нагороди в фіналі боротиметься й зірковий випускник кафедри легкої атлетики (завідувач – доцент Ярослав Свищ) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, бронзовий призер минулорічних чемпіонатів світу і Європи, чемпіон Європейських ігор-2019 Андрій Проценко.

Тренерський штаб збірної України на змагання зі стрибків у висоту серед чоловіків чемпіонату світу 2023 року в Будапешті заявив трьох атлетів – херсонця Андрія Проценка (на фото вище), Олега Дорощука з Кропивницького та Дмитра Нікітіна з Житомира. Волею жереба Олег і Дмитро у кваліфікації змагалися в групі «А», а Андрій – у групі «В».

Згідно із Регламентом чемпіонату світу-2023, до фіналу змагань виходили усі стрибуни, які подолали висоту 230 см або ж 12 найкращих спортсменів за результатами кваліфікації.

У підсумку Андрій Проценко та Олег Дорощук у кваліфікації показали однаковий результат – 228 см і відібрались у ТОП-12 спортсменів, які пробились у фінал. На жаль, Дмитро Нікітін, подолавши лише 218 см, не зміг подолати відбірний етап.

Додамо, що фінал зі стрибків у висоту серед чоловіків відбудеться на світовому форумі в Будапешті завтра, 22-го серпня. Початок – о 20:58 за київським часом. Пряма телетрансляція на регіональних каналах UA. Суспільне.

Нагадаємо, чемпіонат світу 2023 року з легкої атлетики в столиці Угорщини Будапешті розпочався у суботу, 19-го серпня, і триватиме впродовж дев’яти днів. Останні комплекти медалей будуть розіграні в неділю, 27-го серпня. Усі дисципліни планетарного форуму (крім шосейних – спортивна ходьба і марафони) пройдуть на новому стадіоні, розташованому на східному березі Дунаю у південній частині Будапешту.

До заявки збірної України увійшло 29 легкоатлетів з 13-ти областей та міста Київ, які змагатимуться за 30 медалей. У перші два дні серед українців найкращий результат показав Михайло Кохан, який з результатом 79 м 59 см замкнув ТОП-5 у змаганнях чоловіків з метання молота. А переможцем, для багатьох дуже несподівано, став канадієць Ітан Катцберг з національним рекордом своєї країни – 81 м 25 см. Поляк Войцех Новіцький виборов «срібло» з результатом 81 м 02 см. «Бронзу» на домашньому чемпіонаті світу виграв угорець Бенце Холас – 80 м 82 см.

Прокрутити вгору