Футболісти «Руху» в четвертому турі УПЛ-2023/2024 не змогли вдома обіграти «Колос», але зберегли лідерство в турнірній таблиці

У четвертому турі чемпіонату України з футболу серед клубів УПЛ сезону-2023/2024 львівський «Рух», в складі якого грає низка студентів кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, а тренерський штаб сформовано повністю з випускників нашого вишу, на полі «Арени Львів» приймав «Колос» з Ковалівки. Протистояння лідерів сильнішого не виявило – гра завершилася внічию з рахунком 1:1. Тим самим «жовто-чорні» втратили перші турнірні очки в сезоні, але при цьому зберегли статус лідера.

«Рух» (Львів) – «Колос» (Ковалівка) – 1:1 (0:1)

19 серпня. Львів. Стадіон «Арена Львів». Початок – 19:00

Арбітр – Володимир Новохатній (Черкаси).

Асистенти арбітра: Владислав Дрикін (Рівне), Максим Левченко (Кривий Ріг).

Четвертий арбітр – Михайла Райда (Закарпатська обл.).

Спостерігач арбітражу – Олег Зубарєв (Слов’янськ).

Делегат УАФ – Едуард Карапетян (Тернопіль).

«РУХ»: Ледвій, Роман, Дідик, Слюбик, Сич, Едсон (Слюсар, 76), Притула (Таллес, 46), Сапуга, Соломон (Руніч, 79), Плюман (Квасниця, 62), Климчук.

Головний тренер – Віталій Пономарьов.

«КОЛОС»: Фесюн, Бондаренко, Бурда, Демченко (Ільїн, 67), Цуріков, Оріховський (Мілько, 90), Безбородько (Салабай, 67), Лучкевич, Золотов, М’якушко (Болбат, 46), Богданов (Велетень, 89).

Головний тренер – Ярослав Вишняк.

Голи: Слюбик (56) – Цуріков (35).

Попередження: Едсон (67), Сапуга (85), Руніч (90+1) – Бондаренко (59), Бурда (64), Богданов (86).

Вилучення: Золотов (83, груба гра).

«Динамо», «Шахтар», «Дніпро-1», «Зоря» – це наші топ-команди, але на початку сезону склалася така ситуація, що два місця у трійці лідерів захопили неочікувані претенденти – «Рух» та «Колос». І в четвертому турі вони грали між собою. Хто б як не ставився до цих команд, а ситуація змушувала називати це протистояння битвою за одноосібне лідерство.

Обидві команди у цьому сезоні намагаються грати від себе. Тобто використовуючи свої сильні сторони, а не очікуючи на помилки суперників. Дещо схоже ми побачили й у першому таймі звітного поєдинку, коли «Рух» намагався «пласувати» між лініями й за першої-кращої нагоди шукати попереду Климчука. А «Колос» використовував майстерність гравців основного складу, при цьому максимально спрощуючи гру. Виходило непогано як в одних, так і в інших.

Майже гольову ситуацію на стартовому відрізку спорудили М’якушко та Демченко. Перший вирізав до штрафного майданчика, а другий замикав зблизька, але з не налаштованим на площину воріт прицілом. Більш акцентовано згодом пробивав Безбородько, але у нього була гірша позиція, аніж у Демченка. Тому Ледвій спокійно накрив м’яч.

Усвідомивши, що суперник почав без розвідки, «Рух» й собі пішов вперед. Гра часто йшла через Плюмана та Едсона, які не боялися обігрувати суперників, але водночас розуміли, коли потрібно вчасно віддати пас. В одному з моментів бразилець сам хотів забити, однак Фесюн чатував. Так само, як і при ударі Климчука згодом. За кількістю моментів «Рух» наздогнав суперника.

Але ж ковалівці зробили крок вперед завдяки якості. Широка позиційна атака увінчалася точною передачею Оріховського з глибини на дальню стійку на Цурікова, Сич не втримав свого опонента, за що поплатилася вся команда – 0:1.

«Рух» правильно використав перерву: не тільки для відпочинку, а й для покращення психологічного стану. На другий тайм господарі вийшли дуже заведеними, що одразу дало свої плоди. Климчук бив з лінії штрафного майданчика – не забив. Отабор закручував зі штрафного – не забив. А ось Слюбик після подачі кутового обрав правильну позицій й несильним, але дуже точним ударом відновив паритет – 1:1.

Ця подія трохи заспокоїла матч. Але ненадовго. Усвідомивши, що є нагода не просто не програти, а виграти, обидві команди пішли вперед вже на фінальному відтинку зустрічі. Ільїн і Цуріков загрожували воротам «Руха». А на протилежному боці поля старався всюдисяжний Климчук.

Власне, саме Юрій заробив на собі вилучення Золотова, який в центрі поля грубим підкатом збив нападника. Вже в такій ситуації «Колос» про перемогу не думав. А «Рух» спробував вирвати три очки, але не зміг.

Стихія проти стихії… Дві команди, які до цього ще не програвали, не програли й в очному поєдинку. Але «Рух» вперше не виграв, а «Колос» вперше пропустив.

ФУТБОЛ. УПЛ2023/2024. МАТЧІ 4го ТУРУ

18 серпня (п’ятниця)

ЛНЗ (Черкаси) – «Полісся» (Житомир) – 1:2 (0:0)
17:00. Черкаси. «Центральний стадіон»
Голи: Шестаков (88) – Аріелсон (51), Кушніренко (83).

«Зоря» (Луганськ) – ФК «Олександрія» – 0:0
19:00. Київська обл. Стадіон «Лівий Берег»

19 серпня (субота)

«Верес» (Рівне) – «Ворскла» (Полтава) – 1:2 (1:2)
15:00. Рівне. Стадіон «Авангард»
Голи: С. Шарай (20) – Кучеров (6, авт.), Юрченко (18).

«Металіст-1925» (Харків) – ФК «Минай» – 1:0 (0:0)
17:00. Київська обл. Стадіон «Лівий Берег»
Гол: Дмитренко (71).

«Рух» (Львів) – «Колос» (Ковалівка) – 1:1 (0:1)
19:00. Львів. Стадіон «Арена Львів»
Голи: Слюбик (56) – Цуріков (35).

 

20 серпня (неділя)

СК «Дніпро-1» – «Оболонь» (Київ) – 1:2 (1:0)
15:00. Ужгород. Стадіон «Авангард»
Голи: Піхальонок (16, пен.) – Тарануха (46), Краснопір (83).

«Чорноморець» (Одеса) – «Динамо» (Київ) – 3:2 (1:0)
17:00. Одеса. Стадіон «Чорноморець»
Голи: Авагімян(20), Штогрін (53), Ієде (90) – Ярмоленко (48), Сидорчук (60).

«Кривбас» (Кривий Ріг) – «Шахтар» (Донецьк) – 3:3 (2:3)
19:00. Кривий Ріг. Стадіон «Гірник»
Голи: Хомченовський (24), Кожушко (44), Бескоровайний (64) – Кащук (8), Криськів (18, 42).

 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПІСЛЯ 4го ТУРУ

Прокрутити вгору