Привітання колективу ЛДУФК імені Івана Боберського та усім українцям з 32-ою річницею Незалежності України!

Щиросердечні привітання професорсько-викладацькому складу, студентам, усім працівникам і випускникам Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського та всім громадянам нашої Неньки України з нагоди 32-ої річниці найвеличнішого національного свята – Дня Незалежності України, яке відтворює багатовікове прагнення нашого народу до втілення в життя ідеї створення своєї Держави!

Шановні колеги, студенти, випускники,
друзі, співвітчизники!

Щиросердечно вітаємо Вас з нашим всенародним святом – 32-ою річницею Дня Незалежності України! Нинішнє свято, про яке не одне століття мріяло багато поколінь українців, особливе для кожного громадянина нашої держави, незалежно від віросповідання, місця проживання, професії і навіть мови спілкування. 32 роки Незалежності України підтвердили наше непереборне прагнення до справедливості, право визначати власну долю, бути творцями свого кращого майбутнього, відстоювати територіальну цілісність, крок за кроком розбудовувати свою європейську державу!

Упродовж багатьох століть наші предки відвойовували право на власну свободу зі зброєю в руках. Ми ж з вами отримали можливість певний час жити в мирі та спокої. Але українська Незалежність тисячоліттями муляла око нашим горе-сусідам, які намагалися відібрати споконвічну землю наших предків. На жаль, вони продовжують це робити й нині. Але у кожного покоління знаходилися герої, які вели за собою тисячі побратимів, готових покласти життя за власну свободу, за рідну землю. Так відбувається і сьогодні. Уже півтора року найкращі сини та доньки України, як і їхні славні предки, знову ведуть боротьбу із ненаситним агресором з проклятої усім демократичним світом московії. І ніхто з нас не сумнівається, що зайди залишать нашу землю, бо перемогти об’єднаний багатомільйонний народ вони вже не зможуть ніколи. Нам не треба чужого, але і свого ми ніколи й нікому не віддамо!

24-е серпня 1991 року – історичний день, коли здійснилася заповітна мрія багатьох поколінь українців – мати власну незалежну державу та бути господарями на своїй рідній землі! Та саме сьогодні слово «незалежність» знову набуло свого первинного значення. Воно отримало той сенс, що з ним жили сотні поколінь наших предків, яким зі зброєю в руках доводилося боронити межі та кордони рідного краю від ненажерливих ворогів.

За дивним парадоксом, саме та Незалежність, про яку ми мріяли, почала народжуватися тоді, коли над Україною нависла чергова загроза, ще одна небезпека. Наша сучасна Незалежність полягає в нашому єднанні. Допомога бійцям на лінії фронту, віра і молитва за тих, хто ціною свого життя оберігає законні кордони – це ті невід’ємні складові, що справді роблять нас незалежними. І на наших очах Україна об’єдналася! Тому мусимо робити усе можливе, щоб ці втрати не були марними, щоб наші зусилля стали запорукою кращого майбутнього для прийдешніх поколінь українського народу.

Ми віримо, що разом доведемо нашу Незалежність до найвищого ступеня і будемо пишатися тим, що живемо у справді вільній, гордій та багатій державі, що зветься Україна!

День Незалежності України відзначається, як найголовніше свято нашої країни. Тож нехай наші серця наповнюються гордістю за нашу державу, прагненням до єдності та порозуміння, а наша плідна праця буде надійною запорукою щасливого майбутнього українського народу.

«Ти у мене єдина!» – саме цим змістом, висловленим у офіційному слогані свят, пронизані усі урочисті події з нагоди Дня Незалежності. В ньому – сутність і зміст патріотичного ставлення до своєї держави, до нашої одної на всіх Неньки України! Ми маємо бути єдині і у ратній, і в мирній справі. Бо лише в єдності – сила! Бо лише в порозумінні – мир! Бо лише у плідній праці – процвітання нації!

Тож бажаємо у цей святковий, урочистий день нам усім і кожному з нас завжди бути справжнім патріотом України! Бажаємо мужності і працьовитості, процвітання і здоров’я! Нехай невичерпним буде джерело нашої віри, надії й любові до України! І обов’язково чудового, піднесеного настрою нам і нашим родинам!

Шануймося друзі, бо ми того варті! І завжди пам’ятаймо слова Тараса Шевченка: «В своїй хаті своя й правда, і сила, і воля…»

З Днем Незалежності, Україно!
Це свято нині зі смутком у наших серцях.
Але промине ця нелегка година
І всі ми здолаємо цей непростий шлях!

Розквітнуть троянди і вороги згинуть,
Донизу опуститься зброя.
І знову пісні над степами полинуть,
На честь батька, сина й героя.

Вклоняюся кожному, хто захищає,
Твою незалежність, спокій і сон.
Я дякую кожному, хто проганяє
З рідної неньки чорних ворон.

Бажаю, щоб згинула злая руїна!
І щастя прийшло в українські оселі.
Багата та вільна моя Україна
Розквітла і роки настали веселі!

 

Зі святом Вас! З Днем Незалежності!
Слава Україні! Героям Слава! Все буде Україна!

 

З повагою,
Ректорат ЛДУФК імені Івана Боберського

Прокрутити вгору