Акробати ЛДУФК на Чемпіонаті України-2024 завоювали три комплекти золотих медалей

Упродовж п’яти днів, з 25-го по 29-те березня поточного року, у Вінниці відбувся Чемпіонат України-2024 зі спортивної акробатики серед дорослих. У змаганнях взяли участь понад 100 спортсменів з восьми регіонів України – збірні команди семи областей та м. Києва. Збірну команду Львівської області представляли п’ять складів, три з яких було сформовано зі студентів, аспірантів та випускників кафедри гімнастики Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського (завідувач – доцент Олексій-Олег Бубела).

Абсолютними чемпіонами України-2024, уже в сьомий раз, стали заслужені майстри спорту України, члени національної збірної команди України, бронзові призери ХІ Всесвітніх спортивних ігор-2022 у Бірмінгемі (штат Алабама, США), чоловіча група (на фото вище) у складі студента третього курсу факультету педагогічної освіти Юрія Савки, аспіранта першого року навчання Юрія Пуша та двох випускників – Тараса Яруша і Станіслава Кукурудза.

Вихованці заслужених тренерів України – викладача кафедри гімнастики Костянтина Кукурудза, Анжели Бойко та Галини Бенько – оформили «золотий хет-трик»: посіли перші місця як у багатоборстві, так і в двох фінальних вправах – балансовій та динамічній, залишивши позаду квартети Вінницької і Дніпропетровської областей, які здобули по три комплекти срібних та бронзових нагород відповідно.

Фіналістами звітного чемпіонату України стали змішана пара у складі кандидатів у майстри спорту Анастасії Гринько та Богдана Пишковича (на фото вище), які навчаються на третьому курсі факультетів педагогічної освіти і фізичної культури та спорту відповідно, а також жіноча група у складі кандидатів у майстри спорту Вікторії Кльок, Вікторії Фринцко і Анастасії Гринько – студенток другого, першого та третього курсів факультету педагогічної освіти відповідно. Зазначимо, що їхніми тренерами є викладачі кафедри гімнастики нашого закладу вищої освіти – доцент Аліна Сниця та старші викладачі Ірина Кокоть і Михайло Сениця, а також старший викладач кафедри хореографії та мистецтвознавства Андрій Бойко.

Зазначимо, що змішана пара Анастасія Гринько / Богдан Пишкович посіла четверту позицію у фінальній балансовій вправі, залишившись за крок від п’єдесталу з різницею у 0,13 бала від третього місця, та два п’ятих місця – у фінальній динамічній вправі та в багатоборстві.

Приємно, що чемпіонами України у змаганнях змішаних пар стали представники Львівщини, члени збірної команди України, майстри спорту міжнародного класу, Анастасія Семенович і Богдан Іваник з Дрогобича.

Жіноча група (на фото вище), яка була скомплектована на початку цього навчального року, посіла восьме місце у фінальних змаганнях в балансовій вправі.

Вітаємо наших акробатів з успішним виступом на Чемпіонаті України у Вінниці та бажаємо нових перемог чоловічій групі на етапах Кубка світу сезону-2024 (Болгарія, Португалія, Польща), які відбудуться в травні нинішнього року, а збірній Львівської області – на Кубку України-2024.

Прокрутити вгору