Аліна Мельник – бронзова призерка етапу Кубка світу-2024 з художньої гімнастики в Мілані

В італійському Мілані напередодні, 23-го червня, завершився етап Кубка світу з художньої гімнастики. Українські грації вибороли загалом чотири бронзові нагороди. Свій внесок у «синьо-жовту» медальну скарбничку зробила й Аліна Мельник (на фото нижче – друга справа) – студентка першого курсу факультету педагогічної освіти Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, яка навчається на кафедрі гімнастики (завідувач – доцент Олексій-Олег Бубела).

Національна збірна України з художньої гімнастики впродовж трьох днів, з 21-го по 23-тє червня поточного року, виступала на етапі цьогорічного Кубка світу в Мілані – останньому напередодні ХХХІІІ Літніх Олімпійських ігор-2024, які з 26-го липня по 11-те серпня прийматиме столиця Франції Париж.

У підсумку українські грації з Мілану повертаються з чотирма бронзовими нагородами. Одну з них, зокрема, здобула наша збірна команда в групових вправах у фіналі з трьома стрічками і двома м’ячами. За український «квінтет» виступали Марія Височанська, Діана Баєва, Кіра Ширикіна, Валерія Перемета та першокурсниця нашого закладу вищої освіти Аліна Мельник, яка є вихованкою доцента кафедри гімнастики, заслуженого тренера України Ірини Рудої.

Зазначимо, що Марія Височанська (на фото вище – по середині), яка нині на всеукраїнській арені представляє Київ, також є вихованкою Ірини Рудої.

Ще три бронзові медалі збірна України завоювала в індивідуальній першості. Зокрема, Вікторія Онопрієнко набрала третю суму в багатоборстві – 133.250 бали. Четвертою тут з результатом 132.950 бали стала інша українка Таїсія Онофрійчук. «Золото» у Дар’ї Варфоломеєв з Німеччини (140.050 бала), «срібло» – в Софії Раффаелі з Італії (137.050 бала).

Дві «бронзи» в фіналах з окремими предметами здобула Таїсія Онофрійчук. Вона показала третій результат у вправах з булавами та зі стрічкою – 34.900 і 31.550 бала відповідно. Зауважимо, що Вікторію Онопрієнко, яка виступила лише у фіналі з обручем, тренерський штаб зняв зі змагань через стан здоров’я.

Прокрутити вгору