Анастасія-Анна Малошенко – чемпіонка Євро-2024 з чирлідингу серед фристайл-дуетів (Фото)

У Норвегії впродовж трьох днів, з 28-го по 30-те червня, відбувся ХІІ Чемпіонат Європи з чирлідингу. В змаганнях фристайл-дуетів – Senior Pom Doubles – перемогу здобула українська пара у складі 22-річної Єлизавети Тимофєєвої з Кам’янського Дніпропетровської області та 20-річної львів’янки Анастасії-Анни Малошенко – студентки четвертого курсу кафедри гімнастики (завідувач – доцент Олексій-Олег Бубела) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, яка тренується у випускниці нашого закладу вищої освіти Наталії Блажко.

Вихованка львівського клубу Lviv Angels Анастасія-Анна Малошенко у парі з кам’янчанкою Єлизаветою Тимофєєвою, яка представляє клуб Prometey, здобули золотий комплект медалей ХІІ Чемпіонату Європи-2024 у змаганнях фристайл-дуетів. Українки, які є чинними чемпіонками Старого Світу (у 2023 році вони були першими на континентальній першості в італійському місті Вероні), й цього разу впевнено обійшли суперниць, набравши 83 бали рівно. На другому місці – Хорватія (79.3 бали), на третьому – Словенія (78.8).

Перемога на Євро-2024, окрім власне золотих нагород континентального форуму, принесла Україні й ліцензію на ХІІ Всесвітні Ігри, що відбудуться 2025 року в китайському місті Ченду.

Зазначимо, що чирлідинг дебютує у програмі Всесвітніх Ігор, і команди Європи першими розіграли путівки на майбутні змагання планетарного рівня в Піднебесній. За наступні ліцензії до Ченду у вересні нинішнього року поборються команди інших континентів світу.

Нагадаємо, що український дует Єлизавета Тимофєєва / Анастасія-Анна Малошенко на цьогорічному XV Чемпіонаті світу-2024 з чирлідингу, що відбувся 24–25 квітня в американському місті Орландо (округ Орандж у центрі штату Флорида), у турнірі серед жіночих фристайл-дуетів завершив змагання за крок від медального подіуму – посів четверте місце. А за чотири дні, 29-го квітня, в тому таки Орландо переміг на другому за ліком ICU Cup – Кубку Міжнародного чирлідингового союзу.

Зазначимо, що четвертокурсниця кафедри гімнастики (завідувач – доцент Олег Бубела) нашого закладу вищої світи Анастасія-Анна Малошенко стала першим в історії «Майстром спорту України міжнародного класу з чирлідингу» на теренах Західної України. А її тренером є Наталія Блажко – засновниця та чинний президент Львівської обласної федерації чирлідингу і добре знаного не лише в Україні, а й далеко за її межами спортивного клубу Lviv Angels, яка вищу освіту здобула у ЛДУФК імені Івана Боберського.

Прокрутити вгору