Анастасія-Анна Малошенко сьогодні стартує на ХV Чемпіонаті світу-2024 з чирлідингу

В американському місті Орландо (округ Орандж у центрі штату Флорида) сьогодні, 24-го квітня поточного року, розпочинається XV Чемпіонат світу-2024 з чирлідингу. У турнірі серед жіночих фристайл-дуетів за нагороди планетарного форуму змагатиметься й український дует у складі Єлизавети Тимофєєвої із Кам’янського Дніпропетровської області та львів’янки Анастасії-Анни Малошенко (на фото друга справа) – студентки четвертого курсу факультету фізичної культури і спорту Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Зазначимо, що жіночий фристайл-дует Єлизавета Тимофєєва / Анастасія-Анна Малошенко буде єдиним представником України на Чемпіонаті світу-2024 з чирлідингу в Орландо.

Втім, навіть такий мінімальний склад української команди не відкидає цілком обґрунтованих медальних сподівань вітчизняних шанувальників чирлідингу на те, що в Орландо синьо-жовтий прапор буде майоріти під час церемонії нагородження призерів світового форуму, а, можливо, й лунатиме Національний Гімн України. Адже трохи більше року тому, а саме 21-го квітня 2023 року на попередньому, ХІV Чемпіонаті світу-2023 з чирлідингу, який також приймав Орландо, дует Єлизавета Тимофєєва / Анастасія-Анна Малошенко став срібним призером.

Нагадаємо, тоді українки вийшли у фінал в номінації Performance Cheer Freestyle Pom Doubles (фрістайл-дуети) з третім результатом. Натомість у фінальному раунді, де виступали десять найкращих дуетів планети, Анастасія-Анна та Єлизавета показали другий результат і на церемонії нагородження зійшли, відповідно, на «срібну» сходинку медального подіуму. Зазначимо, що ця нагорода стала першою за останні 12 років для національної збірної України у змаганнях фрістайл-дуетів на світових чемпіонатах.

Свій високий рівень майстерності Анастасія-Анна Малошенко і Єлизавета Тимофєєва підтвердили й 1-го липня минулого року, завоювавши в італійській Вероні золоті медалі ХІ чемпіонату Європи-2023. Тож немає жодних сумнівів, що нашим дівчатам цілком до снаги цього року покращити свій результат на планетарному форумі й до титулу чемпіонок Євро-2023 додати звання чемпіонок світу-2024.

Зазначимо, що четвертокурсниця кафедри гімнастики (завідувач – доцент Олег Бубела) нашого закладу вищої світи Анастасія-Анна Малошенко стала першим в історії «Майстром спорту України міжнародного класу з чирлідингу» на теренах Західної України. А її тренером є Наталія Блажко – засновниця та чинний президент Львівської обласної федерації чирлідингу і добре знаного не лише в Україні, а й далеко за її межами спортивного клубу Lviv Angels, яка вищу освіту здобула у Львівському державному університеті імені Івана Боберського.

Прокрутити вгору