Анастасія Осняч-Шустова змагатиметься на ліцензійному турнірі до ХХХІІІ Літньої Олімпіади-2024

Сьогодні, 9-го травня поточного року, в турецькому Стамбулі розпочинається заключний світовий ліцензійний турнір з видів спортивної боротьби, на якому будуть розіграні останні путівки на ХХХІІІ Літні Олімпійські Ігри-2024, що відбудуться з 26-го липня по 11-те серпня поточного року в Парижі. За олімпійську ліцензію в Стамбулі у складі збірної України боротиметься й Анастасія Осняч-Шустова (на фото – крайня справа) – випускниця кафедри атлетичних видів спорту (завідувач – доктор педагогічних наук, доцент Федір Загура) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Збірна України зі спортивної боротьби назвала склад національної команди на олімпійський відбірковий турнір, який відбудеться у Стамбулі (Туреччина). Зазначимо, що для борців і борчинь змагання, що розпочинаються сьогодні, 9-го травня, це останній шанс здобути право змагатися на ХХХІІІ Літніх Олімпійських Іграх-2024, які з 26-го липня по 11-те серпня поточного року прийматиме столиця Франції Париж.

Нагадаємо, наразі збірна України вже має чотири ліцензії на Ігри-2024 у Парижі. Їх здобули: у греко-римській боротьбі – Жан Беленюк (до 87 кг) і Парвіз Насібов (до 67 кг), а також у жіночій боротьбі – Ірина Коляденко (до 62 кг) та Оксана Лівач (до 50 кг). Тож у цих вагових категоріях представники України в Стамбулі не боротимуться.

СКЛАД ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ ЗІ СПОРТИВНОЇ БОРОТЬБИ:

Вільна боротьба (жінки) – Марія Винник (53 кг), Аліна Грушина (57 кг), Аліна Бережна (68 кг), Анастасія Осняч (76 кг);

Вільна боротьба (чоловіки) – Андрій Яценко (57 кг), Ерік Арушанян (65 кг), Вадим Цуркан (74 кг), Василь Михайлов (86 кг), Муразі Мчедлідзе (97 кг), Олександр Хоцянівський (125 кг);

Грекоримська боротьба – Віктор Петрик (60 кг), Володимир Яковлєв (77 кг), Владлен Козлюк (97 кг), Михайло Вишнивецький (130 кг).

Турнір у Стамбулі відбудеться з 9-го по 12-те травня. У кожній ваговій категорії буде розіграно три останні путівки на ХХХІІІ Літні Олімпійські Ігри-2024 в Парижі. Двоє фіналістів кожної категорії автоматично отримають путівки до столиці Франції, а ще одна ліцензія буде розіграна в сутичках за третє місце.

Нагадаємо, 27-річна випускниця нашого закладу вищої освіти, майстер спорту України міжнародного класу Анастасія Осняч-Шустова (тренери – Микола Махинько та Нарек Будагян) цього року стала срібною призеркою Чемпіонату Європи-2024, що відбувся в столиці Румунії Бухаресті. Тож вболіваємо за Настю і віримо, що вона завоює право представляти Україну та наш університет на головному змаганні чотириріччя у столиці Франції Парижі.

Разом до Перемоги! Все буде Україна!

Прокрутити вгору