Анастасія Саранюк і Софія Турбініна – чемпіонки України-2024 з боксу серед студенток

У місті Умань Черкаської області завершився жіночий Чемпіонат України 2024 року з боксу серед закладів вищої освіти. Посеред золотих медалісток звітного турніру й дві представниці кафедри фехтування, боксу та національних одноборств (завідувач – доцент, кандидат наук з фізичного вихованя і спорту, заслужений тренер України Зоряна Семеряк) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – майстри спорту Анастасія Саранюк і Софія Турбініна.

Студентка другого курсу факультету фізичної культури і спорту 19-річна Анастасія Саранюк (на фото – друга справа) захищала спортивну честь нашого закладу вищої освіти у ваговій категорії до 70 кг. У півфінальному поєдинку її суперницею була на три роки старша за неї Олександра Агасієва – студентка Дніпровського фахового коледжу технологій та дизайну. Бій для підопічної заслуженого тренера України Романа Семенишина (на фото – другий зліва), який вищу освіту здобув у стінах нашого університету, виявився не надто складним. З перших його секунд Анастасія пішла вперед, провела кілька серій доволі потужних ударів і рефері в рингу вже у першому раунді зупинив поєдинок – дострокова перемога Саранюк за явною перевагою.

В іншому півфіналі цієї вагової категорії 20-річна представниця Київського національного університету будівництва і архітектури Олександра Маєвська також здобула достатньо переконливу перемогу над на один рік старшою за себе Іриною Боярин з Хмельницького національного університету. Однак у фінальному бою глядачі конкурентного протистояння не побачили.

Як і в півфіналі, наша студентка Анастасія Саранюк одразу захопила середину рингу і дала зрозуміти Олександрі Маєвській, що затягувати вирішення питання про переможницю немає жодного наміру. Киянка, щоправда, перший раунд протрималася, але вже у другому рефері у рингу зупинив бій через явну перевагу підопічної Романа Семенишина.

Дісталася фіналу звітного студентського чемпіонату України й другокурсниця факультету післядипломної та заочної освіти нашого закладу вищої освіти 19-річна Софія Турбініна (на фото – крайня зліва), яка також тренується у Романа Семенишина, а змагалася у ваговій категорії до 50 кг. Їй, щоправда, у фінальному бою не вдалося достроково на свою користь завершити поєдинок проти своєї однолітки Діани Дцюби. Однак перевага Софії впродовж усіх трьох раундів у суддівської бригади не викликала жодних сумнівів. Тож по завершенні бою усі бокові судді віддали їй перемогу – 5:0.

Вітаємо Анастасію Саранюк і Софію Турбініну та їхнього тренера Романа Семенишина з завоюванням золотих медалей Чемпіонату України 2024 року з боксу серед закладів вищої освіти та бажаємо їм міцного здоров’я, щастя, успіхів у навчанні та нових гучних перемог у ринзі на змаганнях найвищого національного, континентального і планетарного рівнів.

Разом до Перемоги! Все буде Україна!

Прокрутити вгору