Анастасії Шепіленко присвоєно звання «Майстер спорту України міжнародного класу з гірськолижного спорту»

Наказом Міністерства молоді та спорту України №3391 від 30-го травня 2024 року магістрантці факультету фізичної культури і спорту Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – Анастасії Шепіленко, яка навчається на кафедрі зимових видів спорту (завідувач – доцент Андрій Казмірук), присвоєно звання «Майстер спорту України міжнародного класу з гірськолижного спорту» (посвідчення №1184).

Звання «Майстер спорту України міжнародного класу з гірськолижного спорту» Анастасії Шепіленко, яка тренується у своєї мами Юлії Шепіленко-Харківської – випускниці нашого закладу вищої освіти, учасниці ХVIII Зимових Олімпійських Ігор-1998 в японському Нагано, присвоєно згідно з Єдиною спортивною класифікацією України у дисципліні у гігантському слаломі.

У сезоні-2023/2024 Анастасія Шепіленко посіла тричі друге місце на міжнародних змаганнях під егідою FIS (Міжнародної федерації лижного спорту) в Австрії та Італії (двічі) та одного разу в Словаччині стала третьою. Нагадаємо, що багаторазова чемпіонка України Анастасія Шепіленко була учасницею XXІV Зимових Олімпійських Ігор-2022 в столиці Китаю Пекіні та ХХХІ Всесвітньої зимової Універсіади-2023 в американському Лейк-Плесіді.

Додамо, що Анастасія Шепіленко стала першою представницею гірських лиж в Україні за останні 14 років, кому присвоєно спортивне звання «Майстер спорту України міжнародного класу з гірськолижного спорту». Цікаво, що востаннє таке звання отримала в 2010 році Богдана Мацьоцька, яка є випускницею кафедри зимових видів спорту нашого вишу і учасницею двох Зимових Олімпіад. На своїх перших Білих Іграх-2010 у канадському Ванкувері вона була 44-ю у гігантському слаломі та 37-ю у слаломі. В 2014 році, на ХХІІ Зимових Олімпійських Іграх в Сочі, Богдана виборола 27-ме місце в дисципліні супергігант. А 20-го лютого 2014 року на знак протесту проти нищення свого народу тодішньою українською владою відмовилася від подальшої участі в олімпійських змаганнях у Сочі та висловила своє ставлення до віктора януковича: «Він щонайменше повинен сидіти у в’язниці. І дуже довго. За всі життя, які він забрав, за невинних людей, які просто прийшли спочатку мирно відстояти свою думку»…

Ректорат та увесь колектив нашого Університету вітають Анастасію Шепіленко та її тренерку й маму Юлію Шепіленко-Харківську з присвоєнням високого спортивного звання «Майстер спорту України міжнародного класу з гірськолижного спорту» і щиросердечно бажають їм міцного здоров’я, щастя та підкорення нових спортивних висот на змаганнях найвищого континентального і планетарного рівнів.

Прокрутити вгору