Андрій Мандзій – срібний призер етапу Кубка націй-2023/2024 з санного спорту в німецькому Вінтерберзі

У німецькому місті Вінтерберг у п’ятницю, 5-го січня, відбувся черговий етап Кубка націй із санного спорту сезону-2023/2024. У змаганнях на одномісних санях серед чоловіків срібну нагороду завоював ветеран національної збірної України Андрій Мандзій (на фото нижче – крайній зліва) – випускник кафедри зимових видів спорту (завідувач – доцент Орест Стефанишин) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

За сумою двох заїздів Андрій Мандзій показав результат 53,011 секунди. До найвищої сходинки медального п’єдесталу пошани 35-річному спортсмену з Кременця Тернопільської області не вистачило всього однієї тисячної секунди. Саме на стільки кращий за українця за сумою двох спусків результат показав латвієць Каспарс Рінкс. Трійку призерів доповнив Гінтс Берзіньш – ще один представник Латвії.

Достатньо вдало на звітних змаганнях виступив і колега Андрія Мандзія по національній збірній України 28-річний Антон Дукач, який одну з двох своїх вищих освіт здобув, навчаючись на факультеті післядипломної та заочної освіти ЛДУФК імені Івана Боберського. У підсумковому протоколі він замкнув ТОП-5. При цьому від «бронзи» його відділили 0,015 секунди. Нагадаємо, на другому етапі Кубка націй, що відбувся 14-го грудня минулого року в канадському Вістлері, Антон Дукач став бронзовим призером.

Зазначимо, що за підсумками звітного етапу Кубка Націй учасник трьох зимових Олімпійських ігор (2014, 2018 і 2022 років) Андрій Мандзій і Антон Дукач, за плечима якого виступи на Білих Олімпіадах 2018 і 2022 років, кваліфікувалися до чергового етапу Кубка світу-2023/2024. Змагання чоловіків на одномісних санях відбудуться у неділю, 7-го січня.

Додамо, що срібна медаль випускника факультету фізичної культури і спорту нашого закладу вищої освіти Андрія Мандзія на етапі Кубка націй у Вінтерберзі стала першою нагородою українських санкарів на міжнародних змаганнях в новому 2024 році.

Прокрутити вгору