Анна Кірстюк – триразова срібна призерка Кубку України-2024 з важкої атлетики

Впродовж шести днів, з 9-го по 14-те вересня поточного року, у Вінниці тривали баталії Кубку України-2024 з важкої атлетики серед чоловіків та жінок. У турнірі представниць прекрасної статі, виступаючи у складі збірної Львівської області, три срібні нагороди завоювала Анна Кірстюк – студентка третього курсу факультету терапії та реабілітації Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, яка тренується у доцента кафедри атлетичних видів спорту нашого закладу вищої освіти Олександра Товстонога.

Студентка третього курсу кафедри атлетичних видів спорту (завідувач – доктор педагогічних наук, доцент Федір Загура) нашого Університету, майстер спорту Анна Кірстюк (на фото вище – на другій сходинці подіуму) на Кубку України 2024 року у Вінниці, захищаючи спортивну честь команди Львівської області у ваговій категорії до 81 кг, в підсумку оформила «срібний хет-трик» – здобула три срібні нагороди. Спершу Анна посіла друге місце у вправі ривок, почергово фіксуючи над головою штангу вагою 72 кг, 76 кг та 78 кг. Максимально ефективно, завоювавши друге «мале срібло», вона використала усі три підходи до штанги і при виконанні вправи поштовх, підкоривши вагу 88 кг, 93 кг і 95 кг.

Сума двох вправ – 173 кг (78 кг + 95 кг) дозволили 20-річній Анні Кірстюк на церемонії нагородження утретє зійти на другий щабель медального подіуму та стати володаркою «великого срібла» у двоборстві. Володарці трьох золотих нагород, на рік молодшій за себе Дар’ї Шестель з Кропивницького (на фото вище – на першій сходинці подіуму) вона в сумі двох вправ поступилася рівно 20 кг. Новоспечена володарка Кубку України, також вдало використавши усі шість підходів до штанги, в підсумку показала результат 193 кг (88 кг + 105 кг). Натомість Юлію Тітаренко з Харкова (на фото вище – на третій сходинці подіуму), яка на звітних змаганнях оформила «бронзовий хет-трик», Анна в сумі двоборства випередила на 8 кг. Спортсменці зі Слобожанщини три бронзові медалі звітного турніру приніс результат у сумі двох вправ 165 кг (71 кг + 94 кг).

Необхідно зазначити, що результат у сумі двоборства – 173 кг – це новий особистий рекорд Анни Кірстюк в її спортивній кар’єрі. Також нагадаємо, що в сезоні 2024 року підопічна кандидата наук з фізичного виховання і спорту, доцента, майстра спорту з важкої атлетики Олександра Товстонога (на фото нижче з Анною Кірстюк) стала золотою медалісткою XIX Всеукраїнської Універсіади та призеркою чемпіонатів України-2024 серед жінок і юніорок.

На добрі слова заслуговує також ще одна третьокурсниця факультету терапії та реабілітації нашого закладу вищої освіти Вікторія Ткаченко, яка на Кубку України у Вінниці виступала серед атлеток вагової категорії до 64 кг. У напруженій боротьбі в сумі двоборства вона фінішувала на сьомому місці. При цьому Вікторія, яка також тренується в Олександра Товстонога, на звітних змаганнях показала свій найкращий результат у поточному сезоні – 137 кг.

Окрім того, Вікторія Ткаченко (на фото вище – на передньому плані) виконала практичні та теоретичні вимоги для отримання звання «Суддя національної категорії України з важкої атлетики», з чим ми її сердечно вітаємо!

Прокрутити вгору