Анна Петрик допомогла «Ворсклі» обіграти хорватський «Осієк» та вийти до другого раунду жіночої футбольної Ліги чемпіонів УЄФА сезону-2023/2024

Жіноча футбольна команда «Ворскла» з Полтави у суботу, 9-го вересня, в столиці Боснії та Герцеговини Сараєво у фіналі першого раунду кваліфікації жіночої футбольної Ліги чемпіонів УЄФА сезону-2023/2024 з рахунком 3:0 розгромила хорватський «Осієк» і в такий спосіб вийшла до другого раунду. У складі чемпіонок України увесь поєдинок в лінії півзахисту відіграла Анна Петрик – випускниця кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

«Ворскла» (Полтава, Україна) – «Осієк» (Хорватія) – 3:0 (3:0)

9 вересня. Сараєво (Боснія і Герцеговина). Олімпійський стадіон «Асім Ферхатович-Хасе».
Сонячно. +27°С. Початок – 18:00

Арбітр – Міріам Матулова (Словаччина).

Асистенти арбітра: Мірослава Пасторекова (Словаччина), Крістін Грігорян (Вірменія).

Четвертий арбітр – Софік Торосян (Вірменія).

«ВОРСКЛА»: Самсон, Шайнюк, Корсун (Кулеба, 85), Котик, Подольська (Войт, 85), Петрик, Осіпян (Давиденко, 77), Андрухів (Радіонова, 85), Калініна, Котяш (Кравчук, 68), Козлова.

Головний тренер – Наталія Зінченко.

«ОСІЄК»: Белай, Бойчіч (Барішіч, 90+3), Невркла, Кунштек (Вуядін, 60), Живковіч, Булут (Шалек, 72), Лубіна, Йощак (Жульєвіч, 90+3), Медіч (Марічіч, 90+3), Лойна, Баліч.

Головний тренер – Горан Любоєвіч.

Голи: Андрухів (13, 45+2), Козлова (27).

Попередження: Кунштек (45+2), Лойна (86).

Вирвавши 6-го вересня в півфіналі у додатковий час перемогу в багатому на голи очному протистоянні з естонською «Флорою» з мінімальним рахунком 4:3, футболістки полтавської «Ворскли» у фіналі вийшли на хорватський «Осієк», який в іншому півфіналі розгромив господарок турніру з ФК «Сараєво» – 4:0.

У першому таймі фінального поєдинку українки мали значну ігрову перевагу, що вилилося в гольовий «дубль» Андрухів і гол Козлової. У другій половині зустрічі хорваткам не вдалося бодай розмочити рахунок. Підопічні Наталії Зінченко контролювали розвиток подій на полі Олімпійського стадіону «Асім Ферхатович-Хасе» у столиці Боснії і Герцеговини Сараєво, тож в підсумку гра завершилася переконливою звитягою «біло-зелених» – 3:0.

Здобувши дві перемоги, «Ворскла» виграла турнір у групі 2 й вийшла в другий раунд жіночої Ліги чемпіонів УЄФА сезону-2023/2024, жеребкування якого відбудеться у найближчу п’ятницю, 15-го вересня, а власне самі матчі буде зіграно 10/11 та 18/19 жовтня. Там команди розіб’ють на пари, і вони зіграють одна з одною вдома та на виїзді. 12 переможців цієї стадії проб’ються до групового раунду, де на них уже чекають іспанська «Барселона», французький «Ліон», німецька «Баварія» та англійський «Челсі» із Лондона. За підсумками турніру у два кола по дві кращі команди з кожного квартету вийдуть у чвертьфінальну стадію плей-оф.

ФУТБОЛ. ЖІНОЧА ЛІГА ЧЕМПІОНІВ2023/2024

1-й раунд. Шлях чемпіонів. Група 2

Півфінали. 6 вересня

«Ворскла» (Полтава, Україна) – «Флора» (Таллінн, Естонія) – 4:3

«Сараєво» (Боснія і Герцеговина) – «Осієк» (Хорватія) – 0:4

Матч за третє місце. 9 вересня

«Сараєво» (Боснія і Герцеговина) – «Флора» (Таллінн, Естонія) – 5:3

Фінал. 9 вересня

«Ворскла» (Полтава, Україна) – «Осієк» (Хорватія) – 3:0

Прокрутити вгору