Анна Петрик допомогла збірній України з футболу у гостьовій грі третього туру відбірного турніру жіночого Євро-2025 проти команди Вельсу зіграти внічию

Національна жіноча збірна України з футболу продовжила кваліфікаційний турнір Чемпіонату Європи-2025 виїзним поєдинком проти команди Вельсу – одноосібного лідера групи 4 Ліги В. У п’ятницю, 31-го травня, підопічні Володимира Пятенка на стадіоні «Парк Скарлетс» у місті Лланелі зіграли внічию з господарками поля з рахунком 1:1. У складі «синьо-жовтих» в середній ланці увесь матч відіграла Анна Петрик – випускниця кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, яка на клубному рівні виступає за полтавську «Ворсклу».

Вельс – Україна – 1:1 (0:1)

31 травня. Лланелі. Стадіон «Парк Скарлетс». Початок – 21:15

Арбітр – Шона Шукрула (Нідерланди).

ВЕЛЬС: Кларк, Морган (Роув, 46), Робертс (К. Джонс, 75), Ледд, Еванс, Голланд, Джеймс (к), Інгл, Вудхем (Джоєл, 75), Макатір (Бартон, 46), Фішлок.

Головний тренер – Ріан Вілкінсон.

УКРАЇНА: Келюшик, Петрик, Апанащенко (к) (Корсун, 64), Шматко, Басанська, Андрухів, Хімич, Семків, Овдійчук (Глущенко, 46), Кравчук (Козлова, 87), Калініна (Панцулая, 75).

Головний тренер – Володимир Пятенко.

Голи: Бартон (64, пен.) – Андрухів (3).

«Синьо-жовті» стартували у відборі Євро-2025 із перемоги над Косово (2:0) та поразки від Хорватії (0:1). Тепер же на підопічних Володимира Пятенка чекало спарене протистояння з лідерками групи з Вельсу. Першу гру наша команда проводила на виїзді, причому підійшла до неї з певними кадровими проблемами.

Уже на 3-й хвилині «синьо-жовті» повели в рахунку – Андрухів скористалася помилкою Робертс і відправила м’яч у порожні ворота – 0:1. Валлійки після цього заволоділи ініціативою, зокрема не використала свій момент Голланд, потягнула небезпечний удар Фішлок Келюшик. Загалом же українки вдало оборонялися, не дозволяючи суперницям доводити свої атаки до логічного завершення. Лише незадовго до перерви захисниці збірної України впустили Фішлок, але та пробила над поперечиною.

У другому таймі малюнок гри практично не змінився. Господарки володіли м’ячем, але до небезпечних моментів справа тривалий час не доходила. Утім, валлійки таки зуміли відігратися. В одному з епізодів Келюшик здійснила класний сейв, але на добиванні м’яч влучив у руку Басанській. Призначений пенальті потужним ударом реалізувала Бартон – 1:1.

Українки відповіли непоганою контратакою, але Андрухів не вдався завершальний пас. Наприкінці матчу господарки кинулися забивати другий м’яч, проте наші дівчата зуміли витримати тиск і здобули таке потрібне очко на виїзді з лідером квартету.

Додамо, що поєдинок четвертого туру між жіночими збірними України та Вельсу пройде у вівторок, 4-го червня поточного року, в польському містечку Гродзиськ-Великопольський на місцевому стадіоні «Респект Енерджі», і розпочнеться о 21:00 за київським часом.

ФУТБОЛ. ЖІНКИ. КВАЛІФІКАЦІЯ ЄВРО2025

Ліга В. Група 4

5 квітня

Україна – Косово – 2:0
Вельс – Хорватія – 4:0

 

9 квітня

Хорватія – Україна – 1:0
Косово – Вельс – 0:6

 

31 травня

Вельс – Україна – 1:1
Косово – Хорватія – 0:1

 

ТУРНІРНЕ СТАНОВИЩЕ ПІСЛЯ 3го ТУРУ

1. Вельс – 7 очок (м’ячі 11–1)
2. Хорватія – 6 (2–4)
3. Україна – 4 (3–2)
4. Косово – 0 (0–9)

 

КАЛЕНДАР РЕШТИ МАТЧІВ

4 червня

Україна – Вельс
Хорватія – Косово

 

12 липня

Косово – Україна
Хорватія – Вельс

 

16 липня

Україна – Хорватія
Вельс – Косово

 

За матеріалами сайту УАФ

Прокрутити вгору