Анна Петрик допомогла жіночій збірній України з футболу в матчі п’ятого туру групового етапу відбору на Євро-2025 обіграти команду Косово

Національна жіноча збірна України з футболу напередодні, 12-го липня, продовжила кваліфікаційний турнір Чемпіонату Європи-2025 гостьовим поєдинком проти команди Косово – аутсайдера групи 4 Ліги В. Підопічні Володимира Пятенка на стадіоні «Фаділь Вокррі» у місті Приштина розгромили господарок поля з рахунком 4:0. У стартовому складі «синьо-жовтих» в середній ланці грала Анна Петрик – випускниця кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, яка на клубному рівні з цього літа виступає за харківський «Металіст 1925».

Косово – Україна – 0:4 (0:4)

12 липня. Приштина. Стадіон «Фаділь Вокррі». Початок – 19:00

Арбітриня – Зузана Валентова (Словаччина).

Асистенти арбітрині: Лєнка Павлачкова, Мартіна Укропова.

Четверта арбітриня – Міріама Бочкова (Словаччина).

КОСОВО: Демірі, Рамадані (Хісенай, 88), А. Гаші, Смаїлі, Крюєзіу (Рамай, 46), Метай, Хоті (Бічкай, 46), Місіні, Лімані (Ука, 65), Еюпі (Халіляй, 88), Меметі.

Головний тренер – Аннелі Андерсен.

УКРАЇНА: Келюшик, Апанащенко (Котик, 46), Шматко, Басанська, Корсун, Петрик (Семків, 68), Хімич, Овдійчук (Глущенко, 64), Калініна, Андрухів (Козлова, 46), Кравчук (Молодюк, 75).

Головний тренер – Володимир Пятенко.

Голи: Апанащенко (3), Хімич (8), Басанська (21), Кравчук (27).

Попередження: Петрик (61).

Напередодні, 12-го липня поточного року, національна жіноча збірна України з футболу продовжила кваліфікаційний турнір Чемпіонату Європи-2025 гостьовим поєдинком проти команди Косово. У Приштині, на стадіоні «Фаділь Вокррі» в поєдинку п’ятого туру групи В4 підопічні Володимира Пятенка зустрічалися з тамтешньою збірною, яка в попередніх іграх не тільки не набрала жодного залікового пункту, а й не спромоглася забити у ворота суперниць бодай один гол.

Прогнозовано українки домінували увесь матч, а долю протистояння фактично було вирішено уже в першому таймі. Українки, які володіли беззаперечною ігровою й територіальною перевагою, забили у ворота суперниць чотири м’ячі. Уже в дебюті гри, на 3-й хвилині рахунок відкрила капітан «синьо-жовтих» Дарина Апанащенко. Невдовзі, за якихось п’ять хвилин Таміла Хімич його подвоїла – 2:0.

Трішки перепочивши, в середині першої половини зустрічі підопічні Володимира Пятенка ще раз «вистрілили» дублем – на 21-й та 27-й хвилинах влучними ударами відзначилися Ольга Басанська та Роксолана Кравчук відповідно. Тож на перерву суперниці пішли за більш, ніж комфортної переваги українок – 4:0.

На цьому наші дівчата заспокоїлися й після перерви не стали добивати і так деморалізованих суперниць. Поєдинок так і завершився – 4:0 на користь «синьо-жовтих». Тим самим наша команда гарантувала собі місце у плей-оф відбірного етапу Чемпіонату Європи-2025.

Нагадаємо, що заключний матч у групі В4 відбору на Євро-2025 з футболу жіноча збірна України проведе проти команди Хорватії, яка в грі п’ятого туру вдома зазнала поразки від збірної Вельсу з рахунком 0:3. Номінально домашня гра для «синьо-жовтих» відбудеться у вівторок, 16-го липня, в столиці Північної Македонії Скоп’є, на стадіоні тренувального центру місцевої федерації футболу. Час початку протистояння о 20:00 за київським часом.

ФУТБОЛ. ЖІНКИ. КВАЛІФІКАЦІЯ ЄВРО2025

ЛІГА В. ГРУПА 4

ЗІГРАНІ МАТЧІ

5 квітня
Україна – Косово – 2:0
Вельс – Хорватія – 4:0

 

9 квітня
Хорватія – Україна – 1:0
Косово – Вельс – 0:6

 

31 травня
Вельс – Україна – 1:1
Косово – Хорватія – 0:1

 

4 червня
Україна – Вельс – 2:2
Хорватія – Косово – 2:0

 

12 липня
Косово – Україна – 0:4
Хорватія – Вельс – 0:3

 

ТУРНІРНЕ СТАНОВИЩЕ ПІСЛЯ 5го ТУРУ

1. Вельс – 11 очок (м’ячі 16–3)
2. Хорватія – 9 (4–4)
3. Україна – 8 (9–4)
4. Косово – 0 (0–15)

 

КАЛЕНДАР РЕШТИ МАТЧІВ

16 липня
Україна – Хорватія
Вельс – Косово

 

За матеріалами сайту УАФ

Прокрутити вгору