Анна Петрик зіграла за «Ворсклу» проти італійської «Роми» у першій грі другого раунду жіночої футбольної Ліги чемпіонів УЄФА сезону-2023/2024

Жіноча футбольна команда «Ворскла» з Полтави напередодні, 11-го жовтня, в столиці Італії Римі з рахунком 0:3 поступилася тамтешній «Ромі» у першому поєдинку другого раунду кваліфікації жіночої футбольної Ліги чемпіонів УЄФА сезону-2023/2024. У складі чемпіонок України увесь поєдинок в лінії півзахисту відіграла Анна Петрик (на фото нижче – крайня зліва) – випускниця кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

«Рома» (Рим, Італія) – «Ворскла» (Полтава, Україна) – 3:0 (1:0)

11 жовтня. Рим. Stadio Tre Fontane. Початок – 15:30. Сонячно. Температура +28°С

Арбітриня – Десір Грундбахер (Швейцарія).

Асистентки арбітрині: Лінда Шмід, Белінда Брем (обидві – Швейцарія).

Четверта арбітриня – Наталія Паповіч (Швейцарія).

«РОМА»: Чазар, Бартолі, Мінамі, Лінарі, Ді Гульєльмо (Айгбогун, 71), Греджі (Фаєрзінгер, 59), Кумагаї, Джульяно, В’єнс (Сертуріні, 59), Джачінті (Крамжар, 71), Хові (Гліонна, 76).

Головний тренер – Алессандро Спугна.

«ВОРСКЛА»: Самсон, Шайнюк, Корсун, Котик, Подольська (Кульмагамбетова, 87), Петрик, Осіпян (Давиденко, 46), Андрухів (Бабенко, 90+2), Калініна, Козлова, Кравчук (Радіонова, 71).

Головний тренер – Наталія Зінченко

Голи: В’єнс (15), Джульяно (57), Джачінті (64).

Попередженння: Греджі (19).

Нагадаємо, на попередній стадії жіночої Ліги чемпіонів сезону-2023/2024 полтавська «Ворскла» в межах «Шляху чемпіонів» здолала естонську «Флору» (4:3) та хорватський «Осієк» (3:0). За підсумками жеребкування в другому раунді кваліфікації «Ворсклі» в боротьбі за путівку до групового турніру випало зустрітися з італійською «Ромою» – чинним чемпіоном Серії А та чвертьфіналістом попереднього розіграшу Ліги чемпіонів-2022/2023.

Перший матч двораундової дуелі за вихід у груповий етап проходив у Римі, і господарки заробили собі суттєвий гандикап. Із самого початку зустрічі вони заволоділи ініціативою, і на 15-й хвилині Евелін В’єнс, зігравши на добиванні, відкрила рахунок – 1:0. Наприкінці першого тайму «Ворскла» створила свій момент, але з ударом Роксолани Кравчук упоралася голкіперка римлянок Камелія Чазар.

На 57-й хвилині Мануела Джульяно головою замкнула подачу партнерки й подвоїла перевагу «Роми» – 2:0. А зовсім скоро, за якихось сім хвилин Валєнтіна Джачінті змусила воротарку «Ворскли» Катерину Самсон знову виймати м’яч із сітки. У підсумку італійки впевнено перемогли з рахунком 3:0.

Додамо, що номінально домашній для «Ворскли» матч-відповідь відбудеться також у Римі в наступну середу, 18-го жовтня. Початок зустрічі – о 15:30 за київським часом.

Зазначимо, що 12 переможців цієї стадії проб’ються до групового раунду, де на них уже чекають півфіналісти попереднього турніру – іспанська «Барселона», французький «Ліон», німецька «Баварія» з Мюнхена та англійський «Челсі» з Лондона.

 

За матеріалами сайту УАФ

Прокрутити вгору