Анна Петрик зіграла за жіночу збірну України проти команди Сербії у першому матчі Ліги націй УЄФА

Національна жіноча збірна України з футболу напередодні, 22-го вересня поточного року, зіграла свій перший поєдинок у груповому турнірі квартету В3 дебютного розіграшу Ліги націй УЄФА. «Синьо-жовті» на номінально своєму полі стадіону імені Казімежа Дейни у польському місті Старогард-Ґданський, забивши першими, у підсумку з рахунком 1:2 поступилися національній команді Сербії. У складі української команди усі 90 хвилин в лінії півзахисту відіграла Анна Петрик (на фото нижче – крайня справа) – випускниця кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, яка на клубному рівні грає за полтавську «Ворсклу».

Україна – Сербія – 1:2 (1:0)

22 вересня. Старогард-Ґданський. Стадіон імені Казімежа Дейни.
Початок – 17:00

Арбітриня – Катаріна Кампош (Португалія).

Асистентки арбітрині: Андрея Соуза, Ана Сілва (обидві – Португалія).

Четверта арбітриня – Тереза Олівейра (Португалія).

УКРАЇНА: Самсон, Корсун, Подольська, Петрик, Шматко, Апанащенко (Глущенко, 90), Панцулая, Андрухів (Гірин, 60), Овдійчук, Козлова (Котяш, 80), Калініна (Кравчук, 80).

Головний тренер – Володимир Пятенко.

СЕРБІЯ: Костіч, Дам’яновіч, Стовіч, Лазаревіч, Влажніч (Фрайтовіч, 90), Павловіч (Благоєвіч, 90+3), Філіповіч, Чанковіч, Поляк (Мілівоєвіч, 58), Міятовіч (Івановіч, 58), Дамняновіч (Чавіч, 90).

Головний тренер – Драгіша Зечевіч.

Голи: Овдійчук (20) – Чанковіч (64), Дам’яновіч (79).

Попереджена: Філіповіч (45+2).

Напередодні, 22-го вересня, матчем із Сербією жіноча збірна України з футболу розпочала боротьбу в груповому раунді першого в історії розіграшу Ліги націй УЄФА. Поєдинок пройшов у польському містечку Старогард-Ґданський на міському стадіоні імені Казімежа Дейни і став дебютним для виконувача обов’язків головного тренера Володимира Пятенка.

Перший тайм проходив в абсолютно рівній боротьбі з невеликою кількістю гольових моментів. Сербія могла вийти вперед на 18-й хвилині, однак Міліца Міятовіч із вигідної позиції пробила вище воріт. А от Ольга Овдійчук за дві хвилини не схибила. Вона опинилася на самоті на правому фланзі атаки «синьо-жовтих» і переграла голкіпера суперниць – 1:0.

Другий тайм почався з навали на наші ворота, і підопічні Володимира Пятенка змушені були більшою мірою оборонятися. Деякий час їм це вдавалося, але на 64-й хвилині Апанащенко сфолила на Філіповіч, і Єлена Чанковіч зі стандарту відновила рівновагу – 1:1.

Але на цьому сербки не зупинилися. На 79-й хвилині після подачі кутового Невена Дам’яновіч відправила у ворота збірної України другий м’яч. Відігратися наші співвітчизниці не змогли, хоча на 87-й хвилині Кравчук влучила у стійку воріт. Отже, 1:2 – на жаль, поразка нашої команди.

Втім горювати нашим дівчатам немає коли. Адже свій наступний, гостьовий поєдинок у Лізі націй УЄФА жіноча збірна України проведе уже у вівторок, 26-го вересня, проти національної команди Польщі. Протистояння «синьо-жовтих» проти «біло-червоних» на Міському стадіоні у Гдині розпочнеться о 19:00 за київським часом.

Прокрутити вгору