Анна Петрик зіграє за жіночу збірну України з футболу в матчах плей-оф Ліги націй УЄФА

Жіноча збірна України з футболу 23-го та 27-го лютого проведе два матчі плей-оф за збереження прописки в Дивізіоні -В- жіночої Ліги націй УЄФА. Суперником команди Володимира Пятенка буде збірна Болгарії. До табору «синьо-жовтих» запрошено й гравчиню центру півзахисту Анну Петрик – випускницю кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, яка на клубному рівні грає за полтавську «Ворсклу».

Нагадаємо, в історичному, дебютному сезоні жіночої Ліги націй УЄФА збірна України за підсумками шести турів набрали шість очок та фінішували на третій сходинці в групі -В3-. Підопічні Володимира Пятенка уникнули прямого вильоту до нижчого дивізіону, проте муситимуть відстояти своє місце в Дивізіоні -В- у стикових матчах.

Команда, що програє двоматчеве протистояння України та Болгарії, проведе наступний сезон Ліги націй у третьому Дивізіоні -С-. Натомість переможниці в сезоні-2025/2026 виборюватимуть путівку до еліти серед команд Дивізіону -В-.

На підготовку до двох вирішальних матчів тренерський штаб Володимира Пятенка запросив 23 футболістки. Через травми в команді не можуть розраховувати на чотирьох гравчинь – зокрема, збір пропускатимуть Яна Калініна та Вікторія Гірин, які в основній частині турніру забивали у ворота Греції (1:2) та Сербії (2:0) відповідно, а також Надія Куніна і Вікторія Головач.

Водночас до виступів за збірну повертається нападниця Ольга Овдійчук, авторка м’яча у ворота Сербії (1:2) у першому турі. В грудні 2023 року футболістка турецького «Фомгета» пропустила два заключних матчі українок проти збірних Польщі (0:1) та Сербії (1:0).

Єдина потенційна дебютантка в нинішньому складі збірної України – 19-річна Єлизавета Молодюк. В осінній частині сезону-2023/2024 півзахисниця «Шахтаря» забила сім голів в 11-ти матчах усіх турнірів.

Зазначимо, що 17 викликаних футболісток виступають у клубах чемпіонату України, а найбільше представництво має чинна чемпіонка країни полтавська «Ворскла» – сім гравчинь. Ще сім гравчинь приєднаються до збірної зі своїх клубів у Туреччині, Франції та Словенії.

Першу гру збірна України проти команди Болгарії проведе у гостях 23-го лютого, а матч-відповідь відбудеться 27-го лютого. Номінально домашній матч на тлі повномасштабної війни в Україні національна збірна проведе на полі турецької Анталії. У разі рівного рахунку за сумою двох матчів команди проведуть два екстра тайми по 15 хвилин і потенційно – серію пенальті.

Додамо, що збірна України зібралась напередодні, 15-го лютого, у Києві, звідки автобусом відправилась до Варшави, а згодом літаком зі столиці Польщі до Анталії (Туреччина), де і відбудеться навчально-тренувальний збір.

СКЛАД ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ
НА СТИКОВІ МАТЧІ ЛІГИ НАЦІЙ2023/2024
:

Воротарки: Катерина Самсон («Ворскла», Полтава), Дар’я Келюшик («Кривбас», Кривий Ріг), Катерина Боклач («Марсель», Франція);

Захисниці: Катерина Корсун («Ворскла», Полтава), Яна Котик («Ворскла», Полтава), Ірина Подольська («Ворскла», Полтава), Анастасія Вороніна («Колос», Ковалівка), Ольга Басанська («Житлобуд-1», Харків), Любов Шматко («Галатасарай», Туреччина), Яна Деркач («Фомгет», Туреччина);

Півзахисниці: Ірина Майбородіна («Колос», Ковалівка), Анна Петрик («Ворскла», Полтава), Ніколь Козлова («Ворскла», Полтава), Вероніка Андрухів («Ворскла», Полтава), Єлизавета Молодюк («Шахтар», Донецьк), Даяна Семків («Кривбас», Кривий Ріг), Таміла Хімич («Житлобуд-1», Харків), Натія Панцулая («Житлобуд-1», Харків), Дар’я Апанащенко («Житлобуд-1», Харків), Яна Малахова («Мура Нона», Словенія);

Нападниці: Роксолана Кравчук («Ворскла», Полтава), Ольга Овдійчук («Фомгет», Туреччина), Інна Глущенко («Ніцца», Франція).

Прокрутити вгору