Аннамірі Данча – дворазова чемпіонка України зі сноубордингу

На гірських схилах туристичного комплексу «Буковель», що в Івано-Франківській області, завершився чемпіонат України 2024 року зі сноубордингу. Жіночі змагання пройшли за домінування лідерки національної збірної команди Аннимарі Данчі – аспірантки другого року навчання (науковий керівник – доцент, кандидат наук з фізичного виховання і спорту Ольга Зіньків, на нижньому фото – зліва) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, яка в підсумку до своєї багатої колекції нагород додала ще дві золоті медалі.

У перший день національного чемпіонату зі сноубордингу серед жінок визначалися чемпіонка та призерки змагань у паралельному слаломі-гіганті. Діставшись впевнено фіналу, 33-річна Аннамарі Данча і у вирішальній очній дуелі не залишила Елеонорі Павлюк з Івано-Франківської області шансів на позитивний для себе результат. Бронзовою призеркою стала представниця Закарпатської області Надія Гапатин.

Не було рівних аспірантці кафедри зимових видів спорту (завідувач – доцент, кандидат наук з фізичного виховання і спорту Андрій Казмірук) і в другий день чемпіонату, коли відбулися змагання з паралельного слалому. Цікаво, що й цього разу, як і днем раніше, у фіналі суперницею Аннимарі була вихованка спортивної школи «Буковель» зі збірної команди Івано-Франківської області. Однак Віта Боднарук також, як і Елеонора Павлюк, змушена була «капітулювати» перед Данчею, задовільнившись срібною нагородою. А третє місце другий день поспіль посіла Надія Гапатин. У такий спосіб сноубордистка із Закарпаття оформила «бронзовий» дубль.

Зазначимо, що Аннамарі Данча 18-й рік поспіль (!) стає чемпіонкою України. А в нинішньому сезоні-2023/2024 її найкращим результатом на міжнародній арені є сьоме місце на етапі Кубка світу в паралельному слаломі, яке вона посіла 16-го січня на змаганнях в австрійському Бад-Гаштайні. Тим самим наша аспірантка вперше із січня 2023 року вийшла у чвертьфінал на етапі Кубка світу. А загалом у ТОП-8 змагань цього рівня Аннамарі пробивалася п’ять разів.

Також нагадаємо, що Аннамарі Данча (дівоче прізвище – Чундак), яка народилася 26-го березня 1990 року в селі Оноківці Ужгородського району Закарпатської області, є срібною призеркою чемпіонату світу-2019, що відбувся в Парк-Сіті (США) у паралельному слаломі та дворазовою срібною призеркою Всесвітніх зимових студентських Універсіад (турецький Ерзерум-2011 та казахстанський Алмати-2017) у паралельному гігантському слаломі. Учасниця чотирьох зимових Олімпійських ігор (Ванкувер-2010, Сочі-2014, Пхьончхан-2018, Пекін-2022). Її найкращий результат – 16-е місце в паралельному слаломі-гіганті у Ванкувері-2010.

Прокрутити вгору