Артур Чолач змінив канадський хокейний клуб на американський

20-річний український хокейний захисник Артур Чолач, який навчається на п’ятому курсі факультету післядипломної та заочної освіти Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, перед стартом нового хокейного сезону-2023/2024 змінив не лише клуб, а й лігу і країну, в якій гратиме.

Після двох сезонів у канадській Хокейній лізі Онтаріо, граючи за «Баррі Кольтс», один з найталановитіших молодих українських захисників сучасності Артур Чолач переїхав до США, де в тамтешній United States Hockey League захищатиме кольори клубу «Су-Фолс Стампід».

Нагадаємо, за океан Артур Чолач перебрався восени 2021 року. До цього він виграв «срібло» чемпіонату України сезону-2020/2021 разом з київським «Соколом», а після того був обраний під 190-м номером на драфті Національної хокейної ліги клубом «Веґас Голден Найтс». Щоправда, перебування українця в команді, яка цьогоріч виграла Кубок Стенлі і наразі є чинним володарем найпочеснішого клубного трофею в світовому хокеї, обмежувалося тренувальними таборами, один з яких – улітку поточного року.

Зазначимо, що за два сезони (2021/2022 та 2022/2023) Атур Чолач, який є вихованцем дитячої хокейної школи ХК «Галицькі Леви» з Новояворівська Львівської області, у лінії оборони «Баррі Кольтс» відіграв 135 матчів, в яких закинув 4 шайби і зробив 32 гольові передачі.

Додамо, що у складі «Су-Фолс Стампід» український оборонець гратиме під 26-м номером.

Прокрутити вгору