Богдан Цисар і Ярослав Михалюк – переможці Всеукраїнського турніру з дзюдо на призи Руслана Машуренка в Луцьку

Впродовж трьох днів, з 9-го по 11-е червня поточного року, у Луцьку відбувся традиційний Всеукраїнський турнір з дзюдо на призи бронзового призера XXVII літніх Олімпійських ігор-2000 в австралійському Сіднеї, заслуженого майстра спорту Руслана Машуренка. У змаганнях взяли участь понад 200 учасників з 19-ти регіонів України. Серед них і представники кафедри атлетичних видів спорту (завідувач – доцент Федір Загура) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

У ваговій категорії до 81 кг золоту нагороду, а разом з нею і звання майстра спорту України з дзюдо, виборов студент другого курсу факультету фізичної культури і спорту Богдан Цисар, який до речі вже є майстром спорту України з боротьби самбо. На звітних змаганнях наш атлет виграв всі п’ять сутичок достроково, не залишивши жодних шансів на перемогу своїм суперникам. Принагідно нагадаємо, що в березні цього року Богдан став бронзовим призером чемпіонату України з дзюдо серед юніорів.

У ваговій категорії до 90 кг перемогу, а разом з нею і звання майстра спорту України з дзюдо виборов його одногрупник Ярослав Михалюк, який до речі, як і Богдан, є також майстром спорту України з боротьби самбо, вигравши у січні юніорський чемпіонат України-2023.

Зазначимо, що і Богдан Цисар, і Ярослав Михалюк (на фото вище – крайні зліва та справа відповідно) у квітні стали бронзовими призерами ХVІІІ Всеукраїнської літньої Універсіади-2023.

Срібну нагороду Всеукраїнського турніру на призи Руслана Машуренка в Луцьку здобула студентка четвертого курсу факультету фізичної терапії та ерготерапії Діана Капиця (на фото нижче – крайня зліва), яка боролася у ваговій категорії до 45 кг серед представниць прекрасної статі. А першокурсниця факультету фізичної культури і спорту Алевтина Буга (на фото нижче – друга справа) стала бронзовою медалісткою у ваговій категорії до 63 кг.

Додамо, що сьомі місця посіли студенти другого курсу факультету фізичної культури і спорту Арсен Сенейко і Данило Грабовецький (обидва – вагова категорія до 66 кг), Владислав Коцур (до 81 кг) та Володимир Савка (73 кг).

Прокрутити вгору