Боксер Іван Данча здобув свою третю поспіль перемогу на професійному ринзі

У програмі вечора професіонального боксу, що відбувся на арені Priory Grand Hall у Піттсбурзі (США), 29-річний боксер з Львівщини Іван Данча (на фото нижче – зліва) переміг технічним нокаутом 25-річного американського боксера Кевіна Спраагса на прізвисько «Вбивця». Зазначимо, що це третя поспіль дострокова перемога випускника кафедри боксу, фехтування та національних одноборств (завідувачка – доцентка Зоряна Семеряк) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського у його професіональній кар’єрі.

Український боксер другої середньої ваги Іван Данча (3-0, 3 КО) провів свій третій професійний поєдинок. Суперником вихованця червоноградської школи боксу був на чотири роки молодший за нього Кевін Спраагс (1-3, 1 КО) зі США.

Поєдинок розпочався з атак Івана, який одразу пішов вперед і вже менше ніж за хвилину завершив бій на свою користь. Уже на 45-й секунді українець наніс потужний боковий удар з правої (на фото нижче), після якого Кевін опинився на канвасі рингу. Рефері відкрив рахунок, але американець так і не зумів піднятися на ноги, тож суддя був вимушений зупинити поєдинок – технічний нокаут. Таким чином, українець здобув третю дострокову перемогу в своєму третьому поєдинку на професійному ринзі.

Нагадаємо, вихованець червоноградської школи боксу, майстер спорту Іван Данча провів досить успішну любительську кар’єру. Він – чемпіон України (2015), дворазовий бронзовий призер чемпіонатів України (2016, 2017), переможець (2019) і бронзовий призер (2018) міжнародного турніру класу «А» LVIV Boxing Cup та срібний призер міжнародного турніру класу «А» Strandja 2018.

Дебютував Іван Данча на професійному ринзі в липні 2021 року у Львові. Тоді він виграв технічним нокаутом в першому раунді в українця Максима Бойкова з Нововолинська. А його другим суперником був 26-річний американець Ентоні Рутковскі, з яким вони зійшлися в листопаді 2023 року в очному протистоянні на арені Knuckle Up Boxing Gym & Fitness Center Raleigh у столиці США Вашингтоні. І знову поєдинок розпочався з атак Данчі, який одразу пішов вперед і вже в першому раунді нокаутував опонента. Іван двічі збив з ніг Ентоні ударами по ребрах. А після третього падіння суперника рефері зупинив одностороннє побиття – технічний нокаут.

Додамо, що свій наступний, четвертий професійний поєдинок Іван Данча, який нині тренується в США у тамтешнього фахівця Мішеля Максорлі (на фото вище), проведе у квітні цього року. А ім’я його суперника стане відоме найближчим часом.

Прокрутити вгору