Даниїл Гнатів – бронзовий призер чемпіонат України-2023 з легкоатлетичного кросу серед молоді

Впродовж двох днів, 28-го і 29-го жовтня поточного року, у місті Біла Церква, що на Київщині, відбувся чемпіонат України 2023 року з легкоатлетичного кросу серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків. Загалом за нагороди вели боротьбу 309 атлетів і атлеток з 21 області країни та міста Києва. Бронзовим медалістом звітних змагань у бігу на 2 км серед молоді вікової категорії U-23 став львів’янин Даниїл Гнатів – студент четвертого курсу кафедри легкої атлетики (завідувач – доцент Ярослав Свищ) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Загалом за нагороди головного змагання року національного рівня на дистанції 2 км серед молоді вікової категорії U-23 вели боротьбу 27 атлетів. Серед них було й двоє представників збірної команди Львівської області – 20-річні Даниїл Гнатів та Михайло Мазепа. Останній в підсумку фінішував у ТОП-10, показавши дев’ятий результат – 6 хвилин 57 секунд. Натомість четвертокурсник факультету фізичної культури і спорту нашого закладу вищої освіти Даниїл Гнатів упродовж усієї дистанції перебував у групі лідерів та відповідно вів боротьбу за місце на медальному п’єдесталі пошани. Зрештою підопічний завідувача кафедри легкої атлетики Ярослава Свища та випускника нашого Університету Олега Гнатіва зумів завоювати бронзову нагороду. На фініші він зупинив секундомір на відмітці 6 хвилин 40 секунд.

Зазначимо, що третє місце далося Даниїлу в дуже важкій боротьбі. Адже одразу четверо суперників – Юрій Пікулович з Івано-Франківська, харків’янин Ілля Отрешко, полтавчанин Руслан Калякін та Дмитро Торгачов з Сум – практично усю дистанцію, що називається, висіли в нього на плечах. Однак наш студент втримав третю позицію і став бронзовим призером. При цьому найближчого переслідувача, а ним виявився його одноліток Юрій Пікулович, він на фініші випередив на 3 секунди. А переможцем забігу став на два роки старший за Даниїла киянин Олександр Гонський, якому золоту нагороду приніс результат – 6 хвилин 22 секунди. Срібний призер – 21-річний Руслан Наумов з Донеччини, відстав від новоспеченого чемпіона України на 5 секунд.

На дистанції 2 км, але серед дорослих жінок, змагалася й 23-річна магістрантка факультету післядипломної та заочної освіти Юлія Григор’єва-Гавриляк. Показавши результат 7 хвилин 57 секунд, вона посіла в підсумковому протоколі дев’ятий рядок. А чемпіонкою України стала 26-річна представниця Київської області Вікторія Шкурко з часом 7 хвилин 25 секунд. Срібну і бронзову призерок, двох киянок – 20-річну Анжеліку Бондар і наддосвідчену 37-річну Анну Шустову, на фініші вона випередила на 5 і 10 секунд відповідно.

Змагався у Білій Церкві й 19-річний Олег Шварц – студент третього курсу факультету фізичної культури і спорту ЛДУФК імені Івана Боберського. На дистанції 6 км серед юніорів вікової категорії U-20 він показав час – 22 хвилини 30 секунд та посів 13-е місце серед 32-х учасників. Золоту медаль на цій дистанції дуже впевнено виборов Василь Несміянов з Донеччини, який на фініші зупинив секундомір на позначці 20 хвилин 24 секунди. Срібного призера – Даниїла Дуба з Ужгорода, він випередив аж на 43 секунди, а бронзового – харків’янина Віталія Альохіна – на 53 секунди

Додамо, що за підсумками чемпіонату України буде сформовано склад національної збірної, яка 10-го грудня в столиці Бельгії Брюсселі виборюватиме нагороди чемпіонату Європи-2023 з кросу.

Прокрутити вгору