Дмитро Щербатюк – бронзовий призер другого етапу Української Суперсерії-2024 з бадмінтону

У Києві впродовж чотирьох днів, з 15-го по 18-те серпня поточного року, відбувся другий етап Української Суперсерії-2024 з бадмінтону серед дорослих. Серед учасників звітних змагань були й студенти другого курсу кафедри спортивних та рекреаційних ігор (завідувач – доцент Валерій Мельник) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – Дмитро Щербатюк і Вікторія Полийчук (на фото нижче – крайній зліва та по центру відповідно), тренером яких є випускниця нашого закладу вищої освіти Оксана Гречанюк – майстер спорту України з бадмінтону, доцент, кандидат наук з фізичного виховання та спорту.

Другокурсник факультету факультет фізичної культури та спорту Дмитро Щербатюк приймав участь у трьох категоріях – одиночній, парній та змішаній. В одиночній категорії серед чоловіків на шляху до півфіналу він здолав усіх суперників, але в поєдинку за право зіграти в фіналі у дуже видовищному та драматичному поєдинку (переможець визначився у заключному сеті на «більше-менше») поступився в трьох партіях Віталію Конову (Київ / Харків, на фото нижче – крайній зліва) з рахунком 1:2 (21:18, 15:21, 20:22). Тож у підсумку Дмитро Щербатюк разом з одеситом Сергієм Марущаком (на фото нижче – крайній і другий справа відповідно), який також зазнав невдачі в іншому півфінальному матчі, розділили «бронзу». А чемпіонський титул та золоту медаль завоював Артем Почтарьов (Київ / Харків / Лисичанськ, на фото нижче – по середині), який у фіналі здолав супротив кривдника нашого бадмінтоніста Віталія Конова.

У чоловічій парній категорії Дмитро Щербатюк в дуеті з Артемом Синицею з Дніпра розділили місця з п’ятого по восьме. На жаль, в поєдинку за вихід у четвірку кращих вони у двох сетах поступилися Антону Дружченку (Дніпро) та Олександру Чируну (Львів) з рахунком 0:2 (16:21, 15:21). А в змішаній категорії, де партнеркою Дмитра Щербатюка була Варвара Попережай (Дніпро), львівсько-дніпровський дует розділив місця з дев’ятого по 16-те, програвши у трьох сетах в поєдинку 1/8 фіналу спортсменам з Миколаєва Владиславу Куніну та Ярославі Ванцаровській з рахунком 1:2 (21:16, 20:22, 16:21).

Студентка другого курсу факультету терапії та реабілітації Вікторія Полийчук приймала участь у двох категоріях і в обох зупинилася за крок до місця на медальному подіумі. Зокрема, в одиночній категорії серед жінок вона фінішувала серед квартету учасниць, які розділили місця з п’ятого по восьме. На чвертьфінальній стадії підопічна Оксани Гречанюк у двох сетах з рахунком 0:2 (17:21, 13:21) поступилася харків’янці Анастасії Алімовій, яка в підсумку і стала переможницею турніру серед представниць прекрасної статі.

Аналогічного результату Вікторія Полийчук досягла і в змішаній категорії, де її партнером був Антон Дружченко з Дніпра. У чвертьфінальному поєдинку вони у двох сетах з рахунком 0:2 (17:21, 12:21) програли дуету у складі харків’янки Олександри Боцман і одесита Сергія Марущака, які в подальшому стали срібними призерами – поступилися в фіналі парі Артем Почтарьов (Київ / Харків / Лисичанськ) / Валерія Рудакова (Харків).

Додамо, що дві бронзові нагороди на другому етапі Української Суперсерії-2024 з бадмінтону виборов львів’янин Олександр Чирун (на верхньому фото – крайній справа), який тренується в Оксани Гречанюк та Христини Джангобекової – випускниць ЛДУФК імені Івана Боберського. Він посів треті місця в змаганнях чоловічих пар з дніпрянином Антоном Дружченком та з харків’янкою Раією Альмалалхою серед змішаних дуетів.

БАДМІНТОН. УКРАЇНСЬКА СУПЕРСЕРІЯ2024. ДРУГИЙ ЕТАП

15 – 18 серпня. Київ

ЧОЛОВІКИ. ОДИНОЧНА КАТЕГОРІЯ

1. Артем Почтарьов (Київ / Харків / Лисичанськ)
2. Віталій Конов (Київ / Харків)
3. Дмитро Щербатюк (Львів / Вінниця)
3. Сергій Марущак (Одеса)

 

ЖІНКИ. ОДИНОЧНА КАТЕГОРІЯ

1. Анастасія Алімова (Харків)
2. Варвара Попережай (Дніпро)
3. Валерія Рудакова (Харків)
3. Раія Альмалалха (Харків)

 

ЧОЛОВІКИ. ПАРНА КАТЕГОРІЯ

1. Віталій Конов (Київ / Харків) / Артем Почтарьов (Київ / Харків / Лисичанськ)
2. Гліб Бекетов (Харків) / Іван Дружченко (Дніпро)
3. Сергій Марущак (Одеса) / Владислав Степанченко (Миколаїв)
3. Антон Дружченко (Дніпро) / Олександр Чирун (Львів)

 

ЖІНКИ. ПАРНА КАТЕГОРІЯ

1. Анастасія Алімова / Раія Альмалалха (Харків)
2. Олександра Боцман / Варвара Фролова (Харків)
3. Ярослава Ванцаровська / Марія Корягіна (Миколаїв)
3. Валерія Рудакова / Ольга Сутула (Харків)

 

ЗМІШАНА ПАРНА КАТЕГОРІЯ

1. Артем Почтарьов (Київ / Харків / Лисичанськ) / Валерія Рудакова (Харків)
2. Віталій Конов / Дар’я Джумідзе (Київ / Харків)
3. Сергій Марущак (Одеса) / Олександра Боцман (Харків)
3. Олександр Чирун (Львів) / Раія Альмалалха (Харків)

 

З усіма результатами другого етапу Української Суперсерії-2024 з бадмінтону
можна ознайомитися ЗА ПОСИЛАННЯМ

Прокрутити вгору