Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського

ldufk_new_logo
Львівський державний
університет
фізичної культури
імені Івана Боберського

Друга міжнародна осіння школа Жана Моне

В рамках академічної мобільності науковці кафедри готельно-ресторанного бізнесу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, зокрема завідувачка кафедри, професорка Марія Паска, доценти Наталія Петришин, Ольга Тесля та Мар’яна Назар, активні учасники програми ЄС ЕРАЗМУС+ Жан Моне на тему «Регулювання використання харчових добавок: імплементація європейських підходів» – учасники ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Проблеми і практичні підходи виробництва та регулювання харчових добавок в країнах Європейського союзу та в Україні». Модуль (#620521-ЕРР-1-2020-1-UA-ЕРРJMO-MODULE).

Школу та конференцію було організовано командою проєкту Національного університету харчових технологій та за участі радниці члена Литовського Сейму з питань освіти і соціальних питань Ілони Міцейкене (Литва), за підтримки Міністерства охорони здоров’я та Українського науково-дослідного і навчального центру проблем стандартизації, сертифікації та якості, за участі представників компаній-виробників харчової продукції та харчових добавок.

Спікери зосередили увагу на таких актуальних питаннях як:

▶ глобальний ринок харчових добавок;

▶ регулювання використання харчових добавок і гармонізація європейських регламентів;

▶ регулювання імпорту в Литві;

▶ проєкти наказів МОЗ щодо показників безпечності харчових добавок, ароматизаторів та ензимів;

▶ національні стандарти у сфері виробництва і використання харчових добавок;

▶ використання штучного інтелекту з метою оцінювання ризиків хімічних речовин;

▶ документація для ввезення харчових добавок в Україну.

Частина доповідей стосувалась практичних питань використання високоякісних харчових добавок, вироблених в ЄС – коагулянтів та ензимів у молочній промисловості, ферментів у технології хліба, кондитерських і макаронних виробів, барвників на основі какао-масла у кондитерському виробництві, використання добавок у закладах HoReCa.

Учасники ознайомилися з досвідом реалізації проєкту Жана Моне Модуль «Регулювання використання харчових добавок в різних технологіях та гармонізація європейських регламентів в Україні на шляху євроінтеграції», здобули нові знання у сфері регулювання використання харчових добавок у ЄС та в Україні, дізналися про деякі нові тренди та тенденції на ринку харчових добавок і харчових продуктів.

Прокрутка до верху