Футболісти «Карпат» у домашній грі третього туру УПЛ сезону-2024/2025 програли київському «Динамо»

У домашньому поєдинку третього туру чемпіонату України з футболу серед клубів УПЛ сезону-2024/2025 львівські «Карпати», в складі яких грає низка студентів кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, на полі стадіону «Україна» в місті Лева зіграли проти столичного «Динамо» – учасника цьогорічної Ліги чемпіонів УЄФА. У підсумку «зелено-білі», відкривши рахунок на 42-й секунді гри, зазнали поразки з рахунком 1:3.

«Карпати» (Львів) – «Динамо» (Київ) – 3:1 (1:1)

17 серпня. Львів. Стадіон «Україна». Початок – 18:00. Сонячно. Температура 30°C. 6300 глядачів

Арбітр – Віктор Копієвський(Кропивницький).

Асистенти арбітра: Євген Петраков, Володимир Коротін (обидва – Черкаси).

Четвертий арбітр – Олег Когут (Тернопіль).

Спостерігач арбітражу – Сергій Задіран (Дніпро).

Арбітр VAR – Ігор Пасхал (Херсон).

Асистент арбітра VAR – Семен Шлончак (Черкаси)

Спостерігач арбітражу VAR – Михайло Овчар (Калуш).

«КАРПАТИ»: Кемкін, Мірошніченко, Адамюк (Педрозу, 90+2), Бабогло (к), Полегенько, Альварес, Очеретько, Підлепенець (Стеніо, 63), Чачуа (Шах, 63), Костенко (Кузик, 46), Іґор Невес (Устименко, 63).

Головний тренер – Владислав Лупашко.

«ДИНАМО»: Бущан (к), Вівчаренко, Тимчик (Малиш, 90+3), Михавко, Біловар, Лонвейк (Шапаренко, 46), Піхальонок (Михайленко, 82), Андрієвський, Кабаєв (Брагару, 73), Волошин (Ярмоленко, 73), Ванат.

Головний тренер – Олександр Шовковський.

Голи: Очеретько (1) – Піхальонок (23), Ванат (58), Ярмоленко (90+2, пен.).

Попередження: Очеретько (79).

Із самого початку звітного поєдинку на зеленому газоні стадіону «Україна» в місті Лева підопічні Владислава Лупашка взялися високо пресингувати суперників. І практично одразу це дало позитивний результат. Павло Полегенько перехопив м’яча, а Ян Костенко виконав підбирання на лінії штрафного майданчика та віддав на Євгена Підлепенця. Хавбек обіграв Костянтина Вівчаренка і прострілив на лінію воротарського майданчика, де перебував Олег Очеретько. Півзахисник з близької дистанції пробив у дотик та вивів «левів» вперед – 1:0. Трапилося це вже на 42-й секунді матчу.

«Динамо» відповіло через дві хвилини. Олександр Андрієвський відпасував Олександру Піхальонку, а той потужно пробив з-за меж штрафного майданчика – м’яч пролетів над поперечкою. Пізніше гра заспокоїлася, а «Карпати» провели кілька позиційних атак за участю Очеретька, Іґора Невеса та Підлепенця.

У середині тайму Піхальонок знову вистрілив здалеку і цього разу результативно. Олександр отримав передачу від Назара Волошина, розвернувся і пробив без роздумів – рикошет дезорієнтував Олександра Кемкіна і м’яч опинився у сітці – 1:1.

На 28-й хвилині «біло-сині» могли забивати вдруге. Затяжна атака завершилася ударом Андрієвського після скидки Владислава Ваната, та хавбек «Динамо» схибив з вигідної позиції. Львів’яни відповіли моментом Владислава Бабогло на 38-й хвилині: капітан «левів» виявився найспритнішим у штрафному після подачі з кутового та з дальньої стійки намагався перевести м’яч на партнерів – Георгій Бущан зіграв надійно.

Другий тайм розпочався з небезпечного штрафного удару поруч із воротами «Карпат». Орест Кузик сфолив проти Миколи Шапаренка неподалік штрафного майданчика. Сам постраждалий і взявся виконувати стандарт, утім на шляху м’яча опинилася стінка, зокрема, Підлепенець. Добивання Андрієвського виявилося неточним.

Проте на 58-й хвилині кияни таки досягли свого. Олександр Піхальонок та Микола Шапаренко розігнали атаку в центрі поля, а Владислав Ванат опинився на ударній позиції. Нападник «Динамо» холоднокровно покотив круглого у дальній, правий від Олександра Кемкіна кут воріт – 1:2.

Львів’яни могли відновити статус-кво через десять хвилин. Орест Кузик навісив зліва, Денис Устименко по воротах не пробив, але м’яч відлетів до Стеніо, який з гострого кута завдав потужного удару – Георгій Бущан ногою парирував постріл. Пізніше Стеніо бив після затяжного слалому лівим флангом, але кіпер столичної команди й у цьому ігровому епізоді впорався з ударом.

На 81-й хвилині «Карпати» забили вдруге. У кінцівці яскравої атаки Стеніо вивів віч-на-віч з воротарем Дениса Устименка, а той пробив повз Георгія Бущана. Однак взяття воріт рефері скасував через офсайд. На 88-й хвилині Андрій Ярмоленко вийшов віч-на-віч з Кемкіним, проте переграти Олександра вінгер киян не зміг – голкіпер перевів м’яча на корнер. А в компенсований час арбітр матчу призначив пенальті за фол Кемкіна на Ярмоленку в їхній очній дуелі. Сам Андрій підійшов виконувати вирок з одинадцятиметрової позначки. Ярмоленко пенальті реалізував та встановив фінальний рахунок – 1:3.

Додамо, що у середу, 21-го серпня, «Карпати» вдома, на полі стадіону «Україна» прийматимуть одеський «Чорноморець» в рамках 1/16 фіналу Кубку України сезону-2024/2025. Початок зустрічі – о 18:00. А в наступному, четвертому турі УПЛ поточного сезону «зелено-білі зіграють проти черкаського ЛНЗ на виїзді. Матч відбудеться у понеділок, 26-го серпня. Початок протистояння – о 13:00.

Прокрутити вгору