Футболісти львівських команд «Рух» та «Карпати» зіграють між собою в матчі 1/8 фіналу Кубку України-2024/2025

Сьогодні, 28-го серпня, в Києві, у прес-центрі Будинку футболу відбулася церемонія жеребкування першої основної стадії розіграшу Кубку України сезону-2024/2025 – 1/8 фіналу. У підсумку в одній з восьми пар «сліпий» жереб звів у очному протистоянні два львівських клуби – «Рух» та «Карпати», в складі яких грає низка студентів та випускників кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, а головним тренером «Руху» є Віталій Пономарьов, який диплом про вищу освіту здобув у стінах нашого закладу вищої освіти.

Згідно із Регламентом Кубку України з футболу сезону-2024/2025, починаючи з 1/8 фіналу, до числа учасників долучилися найкращі клуби Української Прем’єр-ліги за результатами минулого чемпіонату України-2023/2024 – донецький «Шахтар», київське «Динамо», «Кривбас» з Кривого Рогу, житомирське «Полісся», львівський «Рух», ЛНЗ з Черкас, «Олександрія» та полтавська «Ворскла». А компанію їм склали переможці третього попереднього раунду розіграшу – 1/16 фіналу, а саме луганська «Зоря», «Верес» з Рівного, столична «Оболонь», львівські «Карпати» (усі четверо – представники УПЛ), три клуби Першої ліги – чернівецька «Буковина», «Вікторія» з Сум та ЮКСА з Тарасівки Київської області, а також новачок Другої Ліги «Пробій» з Городенки Івано-Франківської області.

Жеребкування 1/8 фіналу Кубку України провели екс-зірки національної збірної України та київського «Динамо» – Владислав Ващук і Олег Лужний (на фото нижче – зліва та справа відповідно).

РЕЗУЛЬТАТИ ЖЕРЕБКУВАННЯ 1/8 ФІНАЛУ

ЮКСА (Тарасівка) – «Олександрія» (Олександрія)
«Пробій» (Городенка) – «Буковина» (Чернівці)
«Рух» (Львів) – «Карпати» (Львів)
«Верес» (Рівне) – «Оболонь» (Київ)
«Вікторія» (Суми) – ЛНЗ (Черкаси)
«Ворскла» (Полтава) – «Динамо» (Київ)
«Шахтар» (Донецьк) – «Зоря» (Луганськ)
«Полісся» (Житомир) – «Кривбас» (Кривий Ріг)

Базова дата матчів 1/8 фіналу – 30-те жовтня. Господарі поля вказані першими. Чвертьфінальні протистояння відбудуться 2-го квітня 2025 року, а за три тижні, 23-го квітня, буде зіграно обидві півфінальні зустрічі.

Фінальний матч Кубку України сезону-2024/2025 попередньо заплановано на 14-те травня 2025 року. А місце його проведення має визначити Виконком УАФ.

Додамо, що кубковий матч «Рух» – «Карпати» на полі стадіону «Арена Львів» стане другим львівським дербі в поточному сезоні-2024/2025. Адже одинадцятьма днями раніше, а саме 19-го жовтня (базовий день), «жовто-чорні» та «зелено-білі» в рамках десятого туру УПЛ-2024/2025 зіграють між собою гру першого кола чемпіонату України. Зазначимо, що цей поєдинок, який також відбудеться на полі «Арени Львів», що є домашнім для «рухівців», стане першим в історії взаємовідносин клубів міста Лева на такому рівні.

Прокрутити вгору