Футболісти «Руху» першими у сезоні-2024/2025 УПЛ відібрали турнірні очки у київського «Динамо»

Упродовж трьох днів, з 21-го по 23-тє вересня поточного року, було зіграно усі вісім матчів шостого туру футбольного чемпіонату Української Прем’єр-ліги сезону-2024/2025, в більшості клубів якої грають студенти і випускники кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. В одному з них львівський «Рух», головний тренер якого Віталій Пономарьов вищу освіту здобув у стінах нашого закладу вищої освіти, в Києві зіграв проти місцевого «Динамо». Гра завершилася безгольовою нічиєю, але за думкою майже усіх фахівців та вболівальників стала найцікавішим і найбільш видовищним поєдинком не тільки звітного туру, а й загалом турніру станом на нині.

«Динамо» (Київ) – «Рух» (Львів) – 0:0

21 вересня. Київ. Стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського. Початок – 18:00. Сонячно. Температура +23°C. 1789 глядачів

Арбітр – Віталій Романов (Дніпро).

Асистенти арбітра: Олексій Миронов (Полтава), Руслан Єрмоленко (Чернігів).

Четвертий арбітр – Назарій Дьордь (Ужгород).

Спостерігач арбітражу – Катерина Монзуль (Харків).

Арбітр VAR – Олексій Деревінський (Хмельницький).

Асистент арбітра VAR – Олександр Беркут (Суми).

Спостерігач арбітражу VAR – Євген Геренда (Калуш).

«ДИНАМО»: Бущан, Вівчаренко (Дубінчак, 86), Себальос, Михавко, Бражко, Ярмоленко (Брагару, 72), Шапаренко (Рубчинський, 86), Кабаєв (Герреро, 82), Буяльський (Піхальонок, 72), Ванат.

Запасні: Нещерет, Ігнатенко, Дячук, Андрієвський, Караваєв, Малиш, Біловар.

Головний тренер – Олександр Шовковський.

«РУХ»: Ледвій, Роман, Холод, Дідик, Сич, Підгурський, Федор, Притула (Семотюк, 84), Карабін (Клайвер, 84), Квасниця (Руніч, 77), Краснопір (Климчук, 88).

Запасні: Герета, Товарницький, Лях, Плюман, Квас.

Головний тренер – Віталій Пономарьов.

Попередження: Холод (44).

У сьомому турі УПЛ сезону-2024/2025 львівський «Рух» завітав у Київ, де зустрівся з столичним «Динамо». Одразу скажемо, що гра на стадіоні імені Валерія Лобановського сподобалась. Насамперед, своїми наповненням і тут насамперед мова не про феєрію моментів чи неймовірні перформанси, а про реакцію команд одна на одну. Підопічні Олександра Шовковського та Віталія Пономарьова методично тримали структуру та особливо не провалювались.

Динамівці трохи більше, на правах господаря, володіли м’ячем, хоча ні про яку домінацію не йшлося й близько. В свою чергу гості дуже грамотно витискали опонентів зі своєї половини та вміло йшли у пресинг, не даючи «біло-синім» приймати м’яч лицем до воріт «жовто-чорних». На початку зустрічі часто можна було спостерігати, як Ярмоленко частенько опускався у свою третину, щоб підібрати м’яч для розвитку атаки. Потрібно мати сміливість, щоб так ганяти легенду у його 250-й матчі в рідній УПЛ.

За цією грою темпів справді було цікаво спостерігати. Швидкості, якість футболу – це все було в звітному матчі у Києві. До екватору першого тайму моментів з обох боків було обмаль, але під завісу першого відрізку поєдинку обидва колективи у цьому контексті прорвало. Насамперед, спочатку активніше почали діяти підопічних СаШо, а з плином часу і львів’яни не забували огризатися, та ще як! Бущан допустив катастрофічну помилку та на рівному місці ледве не привіз у свої ворота, викотивши м’яч прямо на ногу Притулі. Однак, варто відзначити, що Георгій відразу героїчно виправився та з вбивчої позиції витягнув постріл Краснопіра – як кажуть, сам заварив, сам – врятував.

У «Динамо» ж чудові нагоди були по черзі у Ваната та Буяльського. Господарі класно комбінували, доходили до воріт, але у завершальній стадії щось не клеїлось. Або вище, як в епізоді у Владислава, або не вдалось завдати акцентованого удару, як у Віталія.

Поступово, запас сил у підопічних Віталія Пономарьова зменшувався. Все ж, значно важче, весь час в такому темпі бігати у максимальній концентрації без м’яча, перекривати зони та при цьому часто йти в пресинг. Тому, закономірно, відсоток володіння «Динамо» суттєво збільшився. Хоча, першими взяття воріт провели якраз гості. Вертикальну атаку на швидкості замкнув вже вищезгаданий Краснопір. Втім, рахунок не змінився – арбітр зустрічі Віталій Романов після перегляду повтору на VAR справедливо скасував забитий м’яч форварда львів’ян через незначний офсайд.

До речі, Романову, попри велику кількість боротьби, вдавалось тримати баланс та не втручатися прямо у події на полі. Та що там головний суддя, навіть наставники обох команд дуже довго не проводили заміни, боячись зруйнувати структуру. Та й відверто кажучи, в такий матч надзвичайно важко входити із лавки. Загалом ж, все йшло до першого провалу. Ціна помилки була занадто великою. Це не означає, що можливостей не виникало. Нагоди були, але під тиском гравцям було важко приймати рішення і через це не вистачало точності при реалізації.

Цікаво було, чия стіна лопне першою, адже «Динамо» неодмінно забивало у всіх попередніх матчах, а «Рух» не пропускав три поєдинки поспіль. Надзвичайно близькими були гості, щоб врешті-решт розбити оборонні ряди киян. Після обвідного удару Карабіна динамівців врятувала стійка – Бущан просто спостерігав за польотом м’яча. А в наступній атаці вже страж воріт «біло-синіх» безпосередньо вступив в гру і нівелював вихід віч-на-віч від Краснопіра.

На що за «Динамо» двічі відповів Шапаренко. Перший удар Миколи прийшовся у поперечину, а другий у неймовірному сейві перевів на кутовий Ледвій. Це по суті була кульмінація та апофеоз цього протистояння. Далі команди вже просто догравали. І заміни від обох тренерів, на жаль, особливо нічого нового не привнесли. З небезпечного було ще влучання в каркас від Климчука, який вийшов на поле, але з положення поза грою.

«Динамо» було ближчим до того, щоб продовжити свою переможну серію. Проте, «Рух» теж дуже гостро огризався. Десь фортуна поверталась обличчям до одних, десь – до інших. Тому, напевно, нічия – абсолютно закономірний результат. Втім, незважаючи на рахунок, центральний матч туру абсолютно виправдав очікування. Знову ж таки швидкості, динаміка, цікаві ідеї, драйв та інтрига – це все ми побачили у столиці України у цей суботній вечір. Один з найкращих, а цілком можливо і найкращий з поєдинків цієї кампанії УПЛ, однозначно. У підсумку, яскравий матч закінчився безгольовою нічиєю.

Додамо, що в наступному, восьмому турі «Рух» зіграє вдома проти ковалівського «Колоса» у неділю, 29-го вересня. Стартовий свисток поєдинку на «Арені-Львів» пролунає о 15:30.

ФУТБОЛ. УПЛ2024/2025. РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ 7го ТУРУ

21 вересня (субота)

«Чорноморець» (Одеса) – «Карпати» (Львів) – 0:1
13:00. Одеса. Стадіон «Чорноморець»
Арбітр – Дмитро Євтухов (Дніпро)
Гол: Саків (52).

«Олександрія» – «Лівий Берег» (Київ) – 2:0
15:30. Олександрія. Стадіон КСК «Ніка»
Арбітр – Денис Шурман (Київська обл.)
Голи: Кампос (53),Шабанов (68).

«Динамо» (Київ) – «Рух» (Львів) – 0:0
18:00. Київ. Стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського
Арбітр – Віталій Романов (Дніпро)

 

22 вересня (неділя)

«Верес» (Рівне) – «Інгулець» (Петрове) – 2:2
13:00. Рівне. Стадіон «Авангард»
Арбітр – Дмитро Кубряк (Одеса)
Голи: Кльоц (66), Мрвальєвич (90+6, пен.) – Малиш (39), Вілівальд (45).

«Кривбас» (Кривий Ріг) – «Ворскла» (Полтава) – 1:1
15:30. Київ. Стадіон «Арена Лівий Берег»
Арбітр – Олександр Шандор (Львів)
Голи: Соса (45+2) – Ієде (41).

«Полісся» (Житомир) – ЛНЗ (Черкаси) – 1:1
18:00. Житомир. Центральний міський стадіон «Полісся»
Арбітр – Дмитро Панчишин (Харків)
Голи: Гуцуляк (88) – Топалов (23).

 

23 вересня (понеділок)

«Колос» (Ковалівка) – «Зоря» (Луганськ) – 1:0
15:30. Ковалівка. Стадіон «Колос»
Арбітр – Софія Причина (Львівська обл.)
Гол: Третьяков (62).

«Шахтар» (Донецьк) – «Оболонь» (Київ) – 4:0
18:00. Львів. Стадіон «Арена Львів»
Арбітр – Роман Блавацький (Львів)
Голи: Бондаренко (17), Л. Траоре (67), Судаков (78), Невертон (90).

 

ТУРНІРНЕ СТАНОВИЩЕ КОМАНД ПІСЛЯ 7го ТУРУ

Прокрутити вгору