Футболісти «Руху» виграли третю гру поспіль зі старту чемпіонату УПЛ сезону-2023/2024 і вперше в історії очолили турнірну таблицю

У третьому турі чемпіонату України з футболу серед клубів УПЛ сезону-2023/2024, львівський «Рух», в складі якого грає низка студентів кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, а тренерських штаб сформовано повністю з випускників нашого вишу, гостював у Житомирі в тамтешнього «Полісся» – новачка елітного дивізіону національного чемпіонату. Забивши гол на останній хвилині, «жовто-чорні» здобули третю перемогу поспіль і вперше в історії стали одноосібними лідерами національного чемпіонату.

«Полісся» (Житомир) – «Рух» (Львів) – 0:1 (0:0)

12 серпня. Житомир. Центральний стадіон «Полісся». Початок – 17:00.

Арбітр – Максим Козиряцький (Запоріжжя).

Асистенти арбітра: Ярослав Поважний (Харків), Ігор Рибченко (Запоріжжя).

Четвертий арбітр – Михайла Райда (Закарпатська обл.).

Спостерігач арбітражу – Сергій Лисенчук (Київська обл.).

Делегат УАФ – Олег Кучер (Рівне).

«ПОЛІССЯ»: Бойко, Шабанов, Чоботенко, Смоляков, Кравченко, Огіря, Крушинський (Янаков, 69), Мустафаєв (Танковський, 46), Макуана, Назаренко (Козак, 63), Будківський.

Головний тренер – Юрій Калітвінцев.

«РУХ»: Ледвій, Роман, Дідик, Слюбик, Сич, Едсон, Притула (Таллес, 67), Сапуга, Соломон (Руніч, 56 (Пастух, 90+4), Теслюк (Квасниця, 56), Климчук.

Головний тренер – Віталій Пономарьов.

Гол: Квасниця (90).

Попередження: Назаренко (8) – Роман (35), Сапуга (75), Довгий (90+2), Руніч (90+3).

«Рух» та «Полісся» зустрілися у 3-му турі УПЛ. Раніше ці команди ніколи не перетинались між собою. До цієї гри львів’яни та житомиряни підійшли у різному настрої – «Рух» здобув дві перемоги у двох матчах на старті сезону, тоді як «Полісся» після перемоги зазнало поразки у другому турі. Тренер «жовто-чорних» Віталій Пономарьов вкотре довірився перевіреному складу, втім з ротацією на лівому фланзі півзахисту. Так, якщо у попередніх матчах на цій позиції грали Мисик та Руніч, то зараз у старті вийшов Соломон.

У першому таймі гостріше атакували саме господарі. Зокрема, вже на 5-ій хвилині гравець «Полісся» пробив головою після подачі зі штрафного, але Ледвій блискуче парирував цей удар. Ще раз вступати у гру воротарю «Руху» довелося наприкінці першого тайму, коли гравець житомирян ударив з меж штрафного – Ледвій знову нейтралізував загрозу. Водночас у решті епізодів злагоджено грав захист «жовто-чорних», особливо впевнено виглядав Дідик.

Другий тайм також розпочався із небезпеки поблизу воріт «Руху» – Ледвій впорався з ударом Макуана майже з лінії штрафного. Проте після цього «жовто-чорні» переломили хід гри та взяли м’яч під свій контроль. Також львів’яни почали створювати моменти поблизу воріт «Полісся». Спочатку Климчук втік у контратаку та небезпечно пробивав по воротам, але його удару не вистачило точності. Згодом під час ще однієї контратаки Квасниця увійшов в штрафний та пробив, але воротар впорався з цим пострілом. А добивання від Сапуги прийняли на себе захисники «Полісся».

Найкращий момент у «Руху» був після навісу від Притули, коли Сапуга з кількох метрів до воріт пробив головою, але голкіпер «Полісся» врятував господарів. А наприкінці матчу справа дійшла до свого логічного кінця – Климчук розібрався на лівому фланзі із захисниками «Полісся» та навісив у штрафний майданчик, де Квасниця замкнув дальню стійку. Варто зазначити, що Квасниця другу гру поспіль виходить на заміну та відзначається забитим м’ячем.

У підсумку – мінімальна перемога «жовто-чорних» та історичний старт. Адже вперше в своїй історії «Рух» розпочинає сезон із трьох звитяг у трьох матчах та одноосібно очолює турнірну таблицю.

ФУТБОЛ. УПЛ2023/2024. МАТЧІ 3го ТУРУ

12 серпня (субота)

«Чорноморець» (Одеса) – «Оболонь» (Київ) – 2:0 (1:0)
15:00. Одеса. Стадіон «Чорноморець»
Голи: Васильєв (15), Ієде (62).

«Полісся» (Житомир) – «Рух» (Львів) – 0:1 (0:0)
15:00. Житомир. Центральний міський стадіон «Полісся»
Голи: Квасниця (90).

«Колос» (Ковалівка) – «Верес» (Рівне) – 2:0 (1:0)
17:00. Ковалівка. Стадіон «Колос»
Голи: Безбородько (25), Оріховський (72, пен.).

13 серпня (неділя)

ФК «Минай» – СК «Дніпро-1» – 1:1 (0:0)
13:00. Минай. Стадіон «Минай-Арена»
Голи: Твердохліб (89) – Мінго (90+3, пен.).

«Ворскла» (Полтава) – «Зоря» (Луганськ) – 1:2 (0:1)
15:00. Полтава. Стадіон «Ворскла» імені Олексія Бутовського
Голи: Феліпе (67) – Герреро (4), А. Джордан (78).

«Кривбас» (Кривий Ріг) – ЛНЗ (Черкаси) – 2:0 (1:0)
17:00. Кривий Ріг. Стадіон «Гірник»
Голи: Бескоровайний (38), Задерака (83).

14 серпня (понеділок)

«Шахтар» (Донецьк) – ФК «Олександрія» – 2:1 (2:0)
17:00. Київська обл. Стадіон «Лівий Берег»
Голи: Сікан (8), Л. Траоре (31) – Скорко (60).

Нагадаємо, матч «Динамо» (Київ) – «Металіст-1925» (Харків) перенесено

 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПІСЛЯ 3го ТУРУ

Прокрутити вгору