Христина Філевич сьогодні і завтра зіграє у складі збірної України з баскетболу 3х3 на етапі Жіночої серії-2024 в Баку

Національна жіноча збірна України з баскетболу 3×3 сьогодні і завтра, 17-го та 18-го серпня поточного року відповідно, зіграє на черговому етапі Жіночої серії сезону-2024, який відбудеться в Баку. У складі «синьо-жовтих» в матчах у столиці Азербайджану гратимуть Віта Горобець, Анжеліка Ляшко, Міріам Уро-Ніле та Христина Філевич (на фото нижче – друга зліва, №8) – випускниця магістратури Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, яка навчалася на кафедрі спортивних та рекреаційних ігор.

На етапі Жіночої серії сезону-2024 в Баку зіграють серед інших збірні Азербайджану, Франції та Іспанії, які грали на ХХХІІІ літній Олімпіаді-2024 в Парижі. Зазначимо, що іспанки в підсумку завоювали олімпійське «срібло». Також на етап в столиці Азербайджану, окрім України та вище названого тріо, заявлені національні команди Нідерландів, Польщі, Італії, Португалії та Австрії. Сьогодні, 17-го серпня, пройдуть поєдинки кваліфікації та основного раунду, а завтра, 18-го серпня, будуть зіграні матчі плей-оф, які й визначать переможця та призерів етапу.

Українська збірна свій шлях розпочне з кваліфікації. «Синьо-жовта» команда потрапила до групи «А» разом зі збірною Ірландії та японською комерційною командою Maebashi Flowlish EXE. До основного раунду з нашої кваліфікаційної групи вийдуть дві команди.

Переможець кваліфікаційної групи «А» в основному раунді зіграє у групі «С» разом з господарками етапу – збірною Азербайджану і німецькою командою Düsseldorf ZOOS, а друга команда кваліфікаційної групи «А» в основному раунді гратиме у групі «В» зі срібним призером Олімпіади-2024 збірною Іспанії та угорським «Дьйором». З кожної групи до чвертьфіналу вийдуть по дві кращі команди.

Нагадаємо, що українки цього сезону уже виступили на трьох етапах – після сьомого місця у Марселі (Франція) далі були друга позиція в столиці Монголії Улан-Баторі та третя в ще одному французькому місті Пуатьє в кінці червня.

Зазначимо, що на фінальному етапі Жіночої серії сезону-2024 в китайському Гуанчжоу у вересні візьмуть участь вісім кращих команд/збірних за набраними очками.

Збірна України наразі знаходиться на 20-й сходинці в загальному заліку. У нашої команди 190 балів, однак при цьому до восьмої позиції, яка дає можливість зіграти у фінальному етапі Жіночої серії всього 100 балів, які наша команда спробує відіграти в кінці сезону.

Додамо, що окрім Баку (паралельно проходитиме етап і в канадському Саскакуні), Христина Філевич (на фото вище) разом зі своїми партнерками по збірній України також гратимуть на заключному відбірному етапі, який відбудеться 24–25 серпня в угорському Дебрецені, на який заявлені вісім команд, в тому числі Монголія, Чехія та Китай U-24.

Прокрутити вгору