Христина Філевич завтра у складі жіночої збірної України з баскетболу 3х3 стартує у відбірному турнірі до Євро-2023

Наступними вихідними, 10-го і 11-го червня, в Румунії, у місті Констанца відбудеться кваліфікаційний турнір за право грати на фінальній частині чемпіонату Європи 2023 року з баскетболу 3х3 серед жіночих команд. Серед учасників й національна збірна України, до складу якої запрошено Христину Філевич – випускницю Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Головний тренер жіночої збірної України з баскетболу 3х3 Юрій Процюк напередодні відбірної кампанії до континентального форуму визначився зі складом команди на матчі, що відбудуться в Констанці у найближчі суботу та неділю, 10-го і 11-го червня відповідно.

У порівнянні з останніми турнірами «синьо-жовтої» команди (на етапі Світової серії в Астарі та у французькому Вуароні) в складі є одна зміна – до Румунії відправиться Анжеліка Ляшко, яка замінить Вероніку Космач.

Тож склад жіночої збірної України з баскетболу 3х3 на відбір на Євро-2023 буде наступним – Христина Філевич, Міріам Уро-Ніле, Оксана Моллова та Анжеліка Ляшко.

На відбірному турнірі в Констанці напряму до фінальної частини Євро-2023 виходять переможниці груп «А» та «В», в кожній з яких зіграють по п’ять команд. Третю путівку на чемпіонат Європи розіграють команди, що посядуть другі місця в групах.

Жіночій збірній України в групі «А» протистоятимуть національні команди Іспанії, Швейцарії, Сербії та Данії.

КАЛЕНДАР МАТЧІВ ЖІНОЧОЇ ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ

10 червня (субота)

09:55
Україна – Сербія

11:10
Данія – Україна

11 червня (неділя)

10:45
Україна – Іспанія

12:25
Швейцарія – Україна

У випадку, якщо збірна України стане другою в групі «А», то стиковий матч з другою командою групи «В» відбудеться також у неділю, 11-го червня.

Додамо, що фінальну частину чемпіонату Європи в 2023 році 5–7 вересня прийматиме Єрусалим (Ізраїль).

Нагадаємо, раніше жіноча збірна команда України п’ять разів виходила до фінальної частини чемпіонату Європи та тричі посідала перше місце у відбіркових турнірах. Найвище досягнення українок на континентальному форумі – бронзові медалі Євро-2018, який відбувся у Бухаресті. Зазначимо, що з нинішнього складу збірної України в столиці Румунії грала лише Христина Філевич – випускниця кафедри спортивних та рекреаційних ігор (завідувач – доцент Василь Ковцун) нашого Університету.

Прокрутити вгору