Христина Погранична – абсолютна чемпіонка XVIII літньої Універсіади з художньої гімнастики (Фото)

У Кропивницькому відбулися змагання XVIII літньої Всеукраїнської Універсіади-2023 з художньої гімнастики. Грації Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського повернулися додому з гарним багажем – в їхньому доробку 13 здобутих медалей (сім золотих, чотири срібних та дві бронзових).

Команду Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського (на фото вище) на звітних змаганнях представляли студентки кафедри гімнастики (завідувач – доцент Олег Бубела) факультету педагогічної освіти та факультету фізичної культури і спорту під керівництвом доцента кафедри гімнастики, заслуженого тренера України Ірини Рудої та викладача кафедри гімнастики Ірини Кибало.

Мультимедалісткою XVIII літньої Всеукраїнської Універсіади-2023 стала студентка третього курсу факультету педагогічної освіти нашого Університету Христина Погранична (на фото вище), якій найближчої суботи, 13-го травня, виповниться 20 років. Перше своє «золото» вона здобула у багатоборстві, впевнено випередивши за сумою чотирьох вправ срібну призерку Дарію Кучеренко – лідерку збірної Кіровоградської області, яка навчається в Кропивницькому, у Центральноукраїнському державному університеті імені Володимира Винниченка. Бронзовою призеркою стала львів’янка Катерина Степаненко – студентка першого курсу факультету фізичної культури і спорту нашого Університету.

Повним тріумфом Христини Пограничної завершилися й фінали в окремих вправах. Вихованка Ірини Рудої отримала найвищі оцінки і відповідно здобула золоті нагороди за виконання усіх чотирьох вправ – з обручем (на фото вище), з м’ячем, з двома булавами та зі стрічкою. «Золотий покер» Христини доповнили медальний «дубль» Катерини Степаненко («срібло» та «бронза» за вправи з обручем і зі стрічкою відповідно) та срібна нагорода її одногрупниці Богдани Мельник за виконання вправи з м’ячем.

Не було рівних нашим граціям і в командній першості. Збірна Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського у складі Христини Пограничної, Катерини Степаненко та Богдани Мельник (на фото вище) набрала найбільшу суму балів, тож на церемонії нагородження зійшла на найвищий щабель медального подіуму. Срібні нагороди здобули дівчата з Кропивницького – студентки Центральноукраїнського державного університеті імені Володимира Винниченка, а бронзові – грації столичного Національного університету фізичного виховання і спорту України.

Ще одне, сьоме «золото» для нашого Університету підопічні Ірини Рудої та Ірини Кибало завоювали у фіналі групових вправ. Квінтет у складі вище згаданих Катерини Степаненко і Богдани Мельник та Софії Фуглевич, Христини Бердули і Марти Федишин (на фото вище) – студенток першого, другого та третього курсів відповідно факультету фізичної культури і спорту отримав найвищу оцінку за виконання вправи з трьома стрічками і двома м’ячами. До нагороди найвищого ґатунку п’ятірка наших грацій додала два комплекти срібних медалей – за виконання групової вправи з п’ятьма обручами та в багатоборстві.

Додамо, що в загальнокомандному заліку XVIII літньої Всеукраїнської Універсіади-2023 в змаганнях з художньої гімнастики грації Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського (на фото вище), набравши 1028,5 очка, серед усіх вишів посіли друге місце, поступившись тільки господаркам турніру – гімнасткам Центральноукраїнського державного університеті імені Володимира Винниченка, в активі яких 1070,5 бала. На третьому місці команда Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича – 750 пунктів. До ТОП-6 також увійшли грації Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет» (465 очок), столичного Національного університету фізичного виховання і спорту України (382) і Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Тараса Шевченка (247).

Зазначимо, що команда Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського (на фото вище) набрала найбільше очок в загальнокомандному заліку серед закладів вищої освіти сфери фізична культура і спорт. Наша команда на 646,5 очка випередила НУФВіСУ. На третій позиція грації Харківської державної академії фізичного виховання, які загалом набрали 192,5 очка.

Прокрутити вгору