Христина Погранична, Анастасія Пташник і Марта Борис – срібні призерки ХХХІ Всесвітньої літньої Універсіади-2023 змагань з художньої гімнастики

У китайському Ченду, де тривають баталії ХХХІ Всесвітньої літньої Універсіади-2023, напередодні, 30-го липня, українська команда з художньої гімнастики здобула дві срібні нагороди. Друге місце в особистому багатоборстві посіла Христина Погранична – студентка третього курсу факультету педагогічної освіти Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. А її одногрупниця Марта Борис та третьокурсниця факультету фізичної культури і спорту Анастасія Пташник разом з партнерками по збірній стали срібними призерками в групових вправах у багатоборстві.

Боротьба за медалі ХХХІ Всесвітньої літньої Універсіади-2023 турніру з художньої гімнастики в особистому багатоборстві тривала впродовж двох днів. У суботу, 29-го липня, грації виконували вправи з обручем і м’ячем, а вчора – з булавами та стрічкою. Христина Погранична, єдина представниця України в цьому виді програми змагань, у підсумку дводенної боротьби за виконання чотирьох вправ набрала другу суму балів – 122,300. У такий спосіб підопічна доцента кафедри гімнастики (завідувач – доцент Олег Бубела) ЛДУФК імені Івана Боберського, заслуженого тренера України, кандидата наук з фізичного виховання і спорту Ірини Рудої стала срібною призеркою цьогорічного планетарного студентського форуму. А золоту нагороду з результатом 126,800 бала завоювала представниця Угорщини Фанні Пігніцкі. Трійку призерів (на фото нижче) доповнила Рейна Матусака, чотири вправи якої суддівська бригада оцінила сумарною оцінкою 120,100 бала.

 

ТОП10 ПІДСУМКОВОГО ПРОТОКОЛУ ОСОБИСТОГО ТУРНІРУ В БАГАТОБОРСТВІ

 

Змагання грацій в групових вправах у багатоборстві також тривали два дні. У суботу кожен з квінтетів виконував вправу з п’ятьма обручами, а вчора – з трьома стрічками та двома м’ячами. У складі української команди, окрім Анастасії Пташник і Марти Борис, виступали Ніколь Красюк, Дар’я Щербакова, Діана Довганюк – студентки столичного Національного університету фізичного виховання і спорту України, а також Дарія Іваник, яка навчається в Львівському національному університеті імені Івана Франка. А готували «синьо-жовту» команду до світового форуму в Ченду Ірина Руда та випускниця нашого вишу Христина Родевич.

Як засвідчив хід розвитку подій, практично з рівними шансами на перемогу претендували три збірні – Китаю, України та Японії. Саме грації Країни Сонця, що сходить стали лідерами після першої вправи. Однак українки та представниці Піднебесної також зберігали гарні шанси на «золото». В підсумку, по завершенні сьогоднішньої частини змагань господарки Універсіади за сумою двох вправ зуміли піднятися з третього місця на перше, а японки, навпаки – опустилися з першого на третє. Натомість наші дівчата зберегли за собою другу позицію і стали володарками срібних нагород.

 

РЕЗУЛЬТАТИ БАГАТОБОРСТВА У ГРУПОВИХ ВПРАВАХ

 

Втім, наші гімнастки на цьому свої виступи на ХХХІ Всесвітній літній Універсіаді-2023 не завершили. Адже вже сьогодні, 31-го липня, відбудуться фінали в окремих вправах. Зокрема, Христина Погранична (на фото нижче) пробилася в усі чотири фінали і в кожному з них однозначно буде фаворитом щонайменше на місце на медальному подіумі. Додамо, що у вправі з обручем вона вийшла в фінал з другим результатом, з м’ячем і булавами – з четвертим, а зі стрічкою – з п’ятим.

Гарні шанси двічі зійти сьогодні на подіум має і наша команда в групових вправах. Адже і за комбінацію з п’ятьма обручами, і з трьома стрічками й двома м’ячами підопічні Ірини Рудої та Христини Родевич в змаганнях у багатоборстві отримали від суддів другу оцінку.

Прокрутити вгору