Христина Погранична: «Першим обрала для навчання Інфіз, бо зараз усе моє життя – навколо спорту»

На ХХХІ Всесвітній літній Універсіаді-2023, що триває в китайському місті Ченду, українка Христина Погранична – студентка третього курсу факультету педагогічної освіти Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, у змаганнях з художньої гімнастики завоювала три медалі – «золото» у вправах з обручем і стрічкою та «срібло» в багатоборстві. Крім того, вона стала четвертою у вправах з м’ячем і шостою у вправах з булавами.

По завершенні змагань вихованка доцента кафедри гімнастики (завідувач – доцент Олег Бубела) нашого вишу, заслуженого тренера України, кандидата наук з фізичного виховання і спорту Ірини Рудої прокоментувала для ЗМІ свій виступ на планетарному студентському спортивному форумі у Ченду: «У третій, заключний день змагань з художньої гімнастики я виступила максимально в задоволення. Мені здається, всі це відчували – глядачі, уболівальники, усі, хто мене підтримує, ціла Україна. Я виступала для вас і дуже рада, що в мене вийшло вибороти два «золота» для України. Дякую всім, хто мене підтримував, дякую всій Україні! Я відчуваю цю шалену підтримку і виступала для вас, для цілої України і для себе в задоволення. Емоції просто зашкалюють! Будемо ще більше працювати і ще краще виступати. Слава Україні! Героям слава!».

Зазначимо, що Христина Погранична представляє у студентській збірній Україні одразу два вузи: вона паралельно навчається у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького і Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського.

«Скажу чесно, важко поєднувати навчання і професійний спорт, але я намагаюся, – розповіла журналістам Христина Погранична. – І в одному університеті, і в іншому викладачі йдуть мені назустріч, адже я багато тренуюся, допомагають, як можуть. Але я стараюся усе поєднувати, адже це моє майбутнє після гімнастики, це дуже важливо. У мене половина сім’ї медики, і мене медицина цікавила з самого дитинства. Це цікава професія, тому я обрала саме медичний, як другий університет. А перший, звичайно, це інфіз, бо зараз усе моє життя – навколо спорту».

Нагадаємо, «срібло» у багатоборстві Христини Пограничної стало першою медаллю України на змаганнях ХХХІ Всесвітньої літньої Універсіади-2023 в Ченду. Вона ж «поклала» першу і другу золоті нагороди (за виконання вправ з обручем та стрічкою відповідно) до «синьо-жовтої» медальної скарбнички.

Ще дві медалі – «срібло» у багатоборстві та «бронзу» за виконання комбінації з п’ятьма обручами – для України вибороли наші грації у групових вправах. У складі «синьо-жовтих» виступали Анастасія Пташник і Марта Борис – третьокурсниці кафедри гімнастики Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, три студентки столичного Національного університету фізичного виховання і спорту України – Ніколь Красюк, Дар’я Щербакова, Діана Довганюк, а також Дарія Іваник, яка навчається в Львівському національному університеті імені Івана Франка.

Прокрутити вгору