Іван Брус – бронзовий призер юніорського Чемпіонату України-2024 з легкої атлетики у штовханні ядра

Минулими вихідними, 17–18 лютого поточного року, у Києві відбувся Чемпіонат України-2024 з легкої атлетики в приміщенні серед юніорів вікової категорії U-20. На бігових доріжках та в секторах для стрибків і штовхання ядра столичного манежу КМШВСМ загалом змагалися 406 учасників з 23-х регіонів країни, серед них три майстри спорту та 60 кандидатів у майстри спорту. У складі команди Львівської області було 23 спортсмени, з них дев’ятеро є студентами кафедри легкої атлетики (в.о. завідувача – доцент Володимир Конестяпін) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Найкращого результату серед студентів нашого закладу вищої освіти на звітному турнірі досягнув студент першого курсу факультету педагогічної освіти Іван Брус (на фото вище). Змагаючись у секторі для штовхання ядра, де за нагороди вели боротьбу 17 юних богатирів, він посів третє місце. Бронзову медаль 18-річному підопічному старшого викладача кафедри легкої атлетики Василя Західного (перший тренер – випускник нашого вишу Ігор Бойчук) принесла четверта, найкраща його спроба, в якій він штовхнув шестикілограмове ядро на 16 м 14 см. Срібному призеру – Данилові Батарчуку з Дніпра, Іван поступився 40 см. А золоту нагороду з результатом 17 м 74 см завоював киянин Станіслав Чирва.

У секторі для штовхання ядра, але серед дівчат (вага снаряда – 4 кг), змагалася й студентка другого курсу факультету фізичної культури і спорту Анна Колядко. Показавши результат 9 м 84 см у другій спробі, 18-річна атлетка, яка також нині тренується у Василя Західного (перший тренер – Ігор Бойчук), в підсумковому протоколі посіла дев’ятий рядок. Також на дев’ятому місці завершила свої виступи й одногрупниця Анни Юлія Зоріна, яка виступала у потрійному стрибку. Її результат – 11 м 05 см. Додамо, що Юля також брала участь у стрибках в довжину, однак не пройшла кваліфікацію, залишившись тим самим поза фінальною частиною турніру в цьому виді програми легкоатлетичних змагань.

У бігових дисциплінах троє представників нашого закладу вищої освіти вибороли місце у ТОП-10. Так студентка другого курсу факультету фізичної культури і спорту Олександра Жук (на фото нижче) зайняла дев’яте місце у бігу на 60 м з результатом 7,92 секунди. Дев’ятою фінішувала на дистанції 800 м з результатом 2 хвилини 23,63 секунди й другокурсниця факультету терапії та реабілітації Христина Славич. А студент першого курсу факультету фізичної культури і спорту Денис Буфан на цій самій дистанції, але серед юніорів, посів десяте місце з результатом 2 хвилин 05,09 секунди.

Додамо, що в загальнокомандному заліку збірна команда Львівської області посіла п’яте місце з сумою 381 очко. А перемогла збірна Києва, в активі якої 803 бали. Друге і третє місця посіли відповідно команди Дніпропетровщини та Житомирщини – 655 і 553 очки. На четвертій позиції збірна Київської області – 541 бал. ТОП-6 доповнила команда Сумської області – 334 пункти.

З усіма результатами Чемпіонату України-2024 серед юніорів вікової категорії U-20
можна ознайомитися за посиланням

Прокрутити вгору