Іван Желізко допоміг збірній України U-21 з футболу в товариській грі перемогти одноліток з Кувейту

Молодіжна збірна України з футболу, яка готується до фінального турніру чемпіонату Європи 2023 року серед команд вікової категорії U-21, напередодні, 13-го червня, зустрілася в контрольному спарингу з командою Кувейту U-23. У складі «синьо-жовтих» в лінії півзахисту усі 90 хвилин відіграв Іван Желізко – магістрант кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, який на клубному рівні грає за латвійську «Валмієру».

Україна U-21 – Кувейт U-23 – 2:0 (0:0)

13 червня. Унтерпремштеттен (Австрія). Sportplatz Unterpremstätten. Початок – 19:00.

Головний арбітр – Томас Офнер (Австрія).

УКРАЇНА U21: Фесюн (Сапутін, 62), Сич (Вівчаренко, 54), Салюк (Сирота, 62), Таловєров, Драмбаєв (Лях, 46), Желізко, Очеретько (Криськів, 62), Рубчинський (Сігеєв, 46), Алефіренко (Кащук, 62), В’юнник (Сікан, 62), Назаренко (Брагару, 62).

Головний тренер – Руслан Ротань.

КУВЕЙТ U23: Каміл, Альрашид (Альях’я, 65), Альхаккван, Наджи (к) (Алькхаллді, 86), Камсел (Альдіхані, 76), Ф. Альфадхлі (Альхаджрап, 76), О. Альфадхлі (Альхарбі, 65), Альтавіл (Алавадхі, 55), Алазмі (Альматквірі, 76), Альфараж (Мез’яд, 76), Джамал (Отаібі, 55).

Головний тренер – Еміліу Пейше.

Голи: В’юнник (51), Сікан (80).

Підготовка підопічних Руслана Ротаня триває в австрійській Штирії із 7-го червня. Напередодні, 13-го червня, в містечку Унтерпремштеттен, що знаходиться неподалік від Грацу, «синьо-жовті» зустрілися в спарингу зі збірною Кувейту U-23.

Перший тайм пройшов без голів, проте в другій половині протистояння наші хлопці зуміли відзначитися двічі. Спершу, на 51-й хвилині, відкрив рахунок у грі Богдан В’юнник, який влучно пробив по цілі з передачі Олега Очеретька. А на 81-й хвилині Данило Сікан після пасу Дмитра Криськіва подвоїв перевагу «синьо-жовтих» за забитими голами.

Коли аналізувати поєдинок загалом, то слід сказати, що пройшов він за повної переваги підопічних Руслана Ротаня. Наша команда контролювала хід подій на полі впродовж усіх 90 хвилин. У підсумку українці абсолютно закономірно перемогли з рахунком 2:0.

Додамо, що наступний матч українська молодіжка проведе у п’ятницю, 16-го червня. Це також буде товариський поєдинок, а суперником «синьо-жовтих» стануть однолітки з Ірландії.

Нагадаємо, рівно за тиждень молодіжна збірна України розпочне свої виступи на фінальному турнірі Євро-2023 (U-21). Загалом у форумі, що проходитиме в період із 21-го червня до 8-го липня в Грузії та Румунії, братимуть участь 16 команд. За підсумками жеребкування, яке відбулося 18-го жовтня минулого року в Бухаресті, «синьо-жовті» потрапили до групи В, де зустрінуться з Румунією, Іспанією та Хорватією.

Першу гру, проти хорватів українці зіграють 21-го червня проти хорватів (початок – о 19:00 за київським часом). За три дні, 24-го числа, нашим суперником будуть співгосподарі турніру румуни (19:00). А в заключній грі групового етапу ми гратимемо 27-го червня проти іспанців (21:45). До першої стадії плей-оф – чвертьфіналу – вийдуть дві кращі команди квартету.

Зазначимо, що три найкращі команди Євро-2023 (окрім Франції та Англії) отримають путівки на ХХХІІІ літні Олімпійські ігри 2024 року.

Прокрутити вгору