Іван Желізко та Олег Федор зіграли за олімпійську збірну України U-23 з футболу в матчі проти команди Японії U-23

Олімпійська збірна України з футболу напередодні, 25-го березня поточного року, в рамках підготовки до футбольного турніру ХХХІІІ Літніх Олімпійських Ігор-2024, що влітку відбудуться на зелених полях Франції, зіграла гостьовий товариський поєдинок проти однолітків з Японії. Гра на полі стадіону Kitakyushu Stadium в місті Фукуока завершилася перемогою команди господарів поля з рахунком 2:0. У складі «синьо-жовтих» зіграли й двоє представників кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. Випускник Іван Желізко провів на полі усі 90 хвилин, а студент третього курсу факультету фізичної культури і спорту Олег Федор у другому таймі вийшов на заміну.

Японія U-23 – Україна U-23 – 2:0 (0:0)

25 березня. Фукуока. Kitakyushu Stadium. Початок – 12:15

Арбітр – Льюїс Сміт (Англія).

ЯПОНІЯ U23: Кокубо, Охата (Учіно, 85), Баба, Секіне, Сузукі, Ямада (Хіракава, 46), Сато (Комі, 78), Д. Фудзіта, Мацукі (Венака, 78), Сомено (Хосоя, 46), Аракі (Танака, 67).

Запасні: К. Фудзіта, Нозава, Нісіо, Бангнаганде, Ханда, Такаї, Кавасакі, Ямамото, Фудзіо.

Головний тренер – Го Оїва.

УКРАЇНА U23: Фесюн (Єрмаков, 60), Боль (Фарина, 46), Дідик (Дячук, 60), Мартинюк, Сич (Маценко, 71), Назаренко (Федор, 71), Сігеєв, Шостак (Кулієв, 46), Шулянський (Кащук, 60), Желізко, Кухаревич (Кулаковський, 71).

Головний тренер – Руслан Ротань.

Голи: Сато (48), Танака (76).

Після чотириденного збору в угорському Сеґеді команда Руслана Ротаня здійснила подорож до Японії, на острів Кюсю, до міста Кітакюсю, що в префектурі Фукуока. Там за підтримки Асоціації футболу Японії «синьо-жовті» проводили поєдинок із місцевою збірною U-23. Це був перший в історії матч олімпійської збірної України.

Перший тайм проходив за переваги господарів. Фесюну довелося регулярно вступати в гру, низка ударів японців прийшла повз ворота, а на 33-й хвилині Мацукі з підбору влучив у поперечину. Українці відповідали своїми нечастими випадами, також незадовго до перерви Сич перевірив пильність Кокубо. У підсумку перша половина протистояння завершилася без голів – 0:0.

На старті другої половини гри Фесюн парирував небезпечний удар Аракі. Проте незабаром Сато зіграв на добиванні після кутового й відкрив рахунок – 1:0 на користь команди Японії. Надалі господарі продовжували контролювати хід гри, а Руслан Ротань спробував змінити ситуацію замінами.

Проте на 76-й хвилині господарі забили вдруге – Танака скористався помилкою лінії оборони «синьо-жовтих» біля власних воріт і поцілив у дальній кут воріт, які на той момент захищав уже Єрмаков, що замінив по ходу другого тайму Фесюна. Відіграти бодай один м’яч нашим футболістам так і не вдалося, тож маємо поразку з рахунком 0:2.

Нагадаємо, 20-го березня, збірна України дізналася суперників на груповому етапі футбольного турніру ХХХІІІ літньої Олімпіади-2024. Перебуваючи в четвертому кошику, команда Руслана Ротаня отримала в опоненти по групі «В» олімпійські збірні Аргентини, Марокко та третю команду Азії. Тож цілком ймовірно, що з японцями українці знову зіграють і в Франції влітку нинішнього року. Додамо, що свої матчі квартету «синьо-жовті» проведуть 24-го, 27-го й 30-го липня.

Прокрутити вгору