Каноїст Віталій Вергелес – найкращий спортсмен Львівщини за підсумками травня місяця

Традиційне щомісячне голосування членів виконкому Відділення Національного олімпійського комітету України у Львівській області визначило найкращим спортсменом Львівщини за підсумками травня-2023 досвідченого львівського веслувальника Віталія Вергелеса, який один з двох своїх дипломів про вищу освіту здобув у стінах Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

33-річний Віталій Вергелес наприкінці минулого місяця здобув дві медалі на змаганнях другого етапу Кубка світу з веслування на байдарках і каное сезону 2023 року, що відбувся на водному каналі в польському місті Познань.

У перший день фінальних заїздів, 27-го травня, український квартет у складі львів’ян Віталія Вергелеса та Володимира Савчина і Андрія Рибачка з Волині та Тараса Кузика з Полтавщини здобув бронзові медалі серед чоловічих каное-четвірок на дистанції 500 м.

А наступного дня, 28-го травня, Віталій Вергелес та Андрій Рибачок (на фото нижче – зліва та справа відповідно) у фінальній гонці в каное-двійці на олімпійській дистанції 500 м показали другий час і в такий спосіб стали срібними призерами.

Відповідно найкращими тренерами Львівщини у травні 2023 року визнані тренери Віталія Вергелеса – Роман Бундз та Андрій Маслюк, які вищу освіту також здобули у стінах Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Додамо, що тепер на черзі у Віталія Вергелеса один з головних стартів року – виступ на ІІІ Європейських Іграх-2023, що відбудуться у польському Кракові з 21-го червня по 2-е липня.

Прокрутити вгору