Каноїстка Валерія Терета – срібна призерка Євро-2024

В угорському місті Сегед, на водному каналі Олімпійського центру впродовж чотирьох днів, з 13-го по 16-те червня, відбувся ХХІІ Чемпіонат Європи-2024 з веслування на байдарках і каное – 2024 SUP European Championships. За нагороди континентального форуму вели боротьбу веслувальники 36 країн Старого Світу. Збірна України завоювала в підсумку дві медалі. Одну з них до «синьо-жовтої» скарбнички принесла Валерія Терета – магістрантка факультету педагогічної освіти Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

На Чемпіонаті Європи-2024 в Сегеді Валерія Терета захищала спортивну честь синьо-жовтого прапора в трьох видах програми змагань. Найкращий свій результат магістрантка кафедри зимових видів спорту (завідувач – доцент Андрій Казмірук) показала в перегонах на каное-одиночці на дистанції 5000 м, де фінішувала на другій позиції і, відповідно, завоювала срібну нагороду та звання віце-чемпіонки Європи.

Вела підопічна випускників нашого закладу вищої освіти Миколи Романовича та Михайла Поцюрка безпосередню боротьбу за нагороди Євро-2024 і в фінальній гонці на дистанції 500 м, де посіла сьоме місце. А в спринті на дистанції 200 м Валерія не змогла подолати півфінальну стадію змагань.

Виступав на Євро-2024 у Сегеді в фіналі на каное-одиночці на дистанції 500 м і Тарас Мазовський, який також навчається в магістратурі факультету педагогічної освіти. У підсумковому протоколі він посів восьмий рядок. А випускник факультету післядипломної та заочної освіти нашого закладу вищої освіти Віталій Вергелес в дуеті з волинянином Андрієм Рибачком замкнули протокол фінального заїзду (дев’яте місце) на каное-двійці на дистанції 1000 м. А в спринті на дистанції 200 м вони зупинилися на стадії півфіналу.

Додамо, що єдину золоту нагороду для України на Чемпіонаті Європи-2024 здобув Олександр Зайцев з Херсону, який фінішував першим на байдарці-одиночці на дистанції 200 м. Завоювавши по одному «золоту» і «сріблу», українська збірна посіла сьоме загальнокомандне місце.

Прокрутити вгору