«Карпати» Мирона Маркевича в матчі 18-го туру футбольної Першої ліги-2023/2024 вдома переконливо обіграли «Ниву» з Тернополя

У поєдинку останнього, 18-го туру попереднього етапу чемпіонату України з футболу серед клубів Першої ліги сезону-2023/2024 львівські «Карпати», головним тренером яких є один з найавторитетніших вітчизняних фахівців Мирон Маркевич – випускник та Почесний професор Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, в домашній грі з рахунком 3:0 перемогли тернопільську «Ниву». Третій гол у ворота гостей забив капітан «зелено-білих» Амбросій Чачуа, який також вищу освіту здобув у стінах нашого закладу вищої освіти.

«Карпати» (Львів) – «Нива» (Тернопіль) – 3:0 (0:0)

24 листопада. Львів. Стадіон «Україна». Початок – 12:00. Похмуро. Температура +3˚C

Арбітр – Євген Цибулько (Черкаська обл.).

Асистенти арбітра: Артем Запоріжський (Харків), Олексій Дубовий (Луганськ).

Четвертий арбітр – Василь Файда (Львівська обл.).

Спостерігач арбітражу – Михайло Митровський (Ужгород).

«КАРПАТИ»: Кожухар, Саків (Сухар, 21), Бабогло, Векляк, Полегенько, Чех, Рябов (Демченко,40), Костенко (Картушов, 46), Підлепенець (Романюк, 85), Чачуа, Іґор Невес (Шах, 85).

Запасні: Ільющенков, Мизюк, Равлик, Сидун.

Головний тренер – Мирон Маркевич.

«НИВА»: Механів, Зінь, Хруставка, Танчак, Мудрий, Давидов (Вольський, 75), Бороденко, Дорошенко, Гатала, Волохатий, Бей (Галадей, 57, Махінка, 79).

Запасні: Жупанський, Малащук, Хабло, Козак, Соколов.

В.о. головного тренера – Олександр Стахів.

Голи: Картушов (65), Іґор Невес (78), Чачуа (89).

Попередження: Чех (77) – Бороденко (3), Мудрий (13).

Вилучення: Танчак (84, фол останньої надії).

Команди дуже обережно розпочали поєдинок, не форсуючи подій. Перший момент виник на четвертій хвилині. Амбросій Чачуа виконав подачу зі штрафного, яку замкнув Іґор Невес – кіпер тернополян Максим Механів парирував удар бразильця. Згодом пробивав Артур Рябов, але Механів знову врятував свою команду. Гості відповіли кількома кутовими ударами.

У першій половині зустрічі травм зазнали два гравці львівських «Карпат». Тарас Саків і Артур Рябов покинули поле ще у першому таймі через ушкодження. Замість них на полі з’явились Тимофій Сухар і Єгор Демченко.

Найкращі моменти у першому таймі відбувалися наприкінці 45-хвилинки. Спочатку Ян Костенко отримав м’яч у штрафному майданчику суперника та потужно пробив, але Механів відбив ногою удар карпатівця. Згодом Іґор Невес з близької відстані стріляв по воротах «Ниви», але Механів вкотре врятував тернополян від пропущеного м’яча, перевівши його на кутовий. Амбросій Чачуа виконав подачу з кутового на ближню стійку, де Іґор Невес пробив головою – стійка врятувала «Ниву». На добиванні опинився першим Владислав Бабогло – Механів у стрибку парирував удар центрбека «Карпат».

Перша половина другого тайму минула без небезпечних моментів біля воріт обох команд. Однак згодом команди розпочали обмінюватися випадами. На 65-й хвилині «Карпати» заробили право на штрафний удар біля воріт суперника за фол проти Євгена Підлепенця. До виконання стандарту підійшов Єгор Картушов і влучним ударом відправив м’яч у сітку – 1:0. Таким чином, Картушов відзначився дебютним голом за «Карпати».

Після забитого м’яча львів’яни могли забивати вдруге. Спочатку Іґор Невес пробивав після подачі з кутового, але невлучно. Пізніше Підлепенець загрожував воротам Механіва – м’яч пролетів у кількох сантиметрах від стійки воріт «Ниви».

Карпатівці все-таки подвоїли свою перевагу. Іґор Невес отримав передачу від Максима Чеха, вийшов віч-на-віч з Максимом Механівим і зробив рахунок 2:0. На 84-й хвилині гості залишились вдесятьох. Пряму червону картку отримав Василь Танчак за фол останньої надії проти Демченка. А вже через п’ять хвилин «зелено-білі» встановили фінальний рахунок матчу. Амбросій Чачуа відправив м’яч у сітку воріт суперника – 3:0.

«Карпати» фінішують першими у турнірній таблиці групи «А», в активі «зелено-білих» 45 очок. Навесні підопічні Мирона Маркевича боротимуться у чемпіонській групі за вихід в УПЛ. Натомість тернопільська «Нива» розташувалась на восьмій сходинці з 17-ма балами в активі та в другій частині чемпіонату боротиметься за збереження прописки в Першій лізі на наступний сезон.

 

ФУТБОЛ. ПЕРША ЛІГА СЕЗОНУ2023/2024. ГРУПА «А». 18й ТУР

24 листопада (п’ятниця)

«Хуст» – «Металіст» (Харків) – 1:2
Голи: Василинець (81) – Гомес Феррейра (3), П. Луців (59, пен.).

«Нива» (Бузова) – «Епіцентр» (Кам’янець-Подільський) – 0:2
Голи: Гірний (34, 77).

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Агробізнес» (Волочиськ) – 2:0
Голи: Хома (43), Француз (79).

«Буковина» (Чернівці) – «Поділля» (Хмельницький) – 0:2
Голи: Войтіховський (16), К. Костенко (78).

«Карпати» (Львів) – «Нива» (Тернопіль) – 3:0
Голи: Картушов (65), Іґор Невес (78), Чачуа (89).

 

ПІДСУМКОВА ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ГРУПИ «А»

Прокрутити вгору