«Карпати» Мирона Маркевича в матчі 19-го туру футбольної Першої ліги-2023/2024 вдома вирвали звитягу в СК «Полтава»

У поєдинку першого туру фінального етапу, а загалом 19-го туру чемпіонату України з футболу серед клубів Першої ліги сезону-2023/2024 львівські «Карпати», головним тренером яких є один з найавторитетніших вітчизняних фахівців Мирон Маркевич – випускник та Почесний професор Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, в домашній грі з рахунком 2:1 перемогли СК «Полтава».

«Карпати» (Львів) – СК «Полтава» – 2:1 (0:0)

23 березня. Львів. Стадіон «Україна». Початок – 14:00. Похмуро. Температура +12˚C. 2000 глядачів.

Арбітр – Денис Резніков (Кам’янське).

Асистенти арбітра: Володимир Шланчак (Черкаська обл.), Олександр Марчик (Житомир).

Четвертий арбітр – Степан Лапко (Львів).

Спостерігач арбітражу – Михайло Митровський (Ужгород).

«КАРПАТИ»: Кожухар, Саків, Козік, Векляк, Полегенько, Клименко (Демченко, 46), Рябов (Чех, 73), Костенко (Романюк, 80), Джаред (Підлепенець, 46), Чачуа, Іґор Невес (Мизюк, 59).

Запасні: Ільющенков, Картушов, Киричок, Тлумак, Фетько, Аріельсон.

Головний тренер – Мирон Маркевич.

«ПОЛТАВА»: Варцаба, Коцюмака (Пось, 89), Ходуля, Опанасенко, Бужин, Даниленко (Плахтир, 83), Копитов, Горжуй, Марусич, Одарюк (Шмигельський, 89), Вівдич (Стрельцов, 85).

Запасні: Васецький, Тельнов, Підлепич, Щербак, Перебора, Клименко, Коваленко, Савенков.

Головний тренер – Володимир Сисенко.

Голи: Полегенько (54, 90+4, пен.) – Бужин (79).

Попередження: Іґор Невес (31), Костенко (79) – Опанасенко (11), Даниленко (45+3).

Вилучення: Танчак (84, фол останньої надії).

На початку поєдинку команди обмінялися небезпечними моментами. Спочатку «Полтава» організувала атаку, яка завершилась ударом здалеку від Максима Горжуя – вище воріт. Згодом «Карпати» відповіли своїм ударом. Артур Рябов виконав подачу з лівого флангу на Амбросія Чачуа. Капітан «зелено-білих» пробив головою, однак м’яч пролетів вище воріт.

Після цього львівська команда створила ще кілька нагод. Зокрема, Ян Костенко класно пробивав з 11-ти метрів – голкіпер гостей Ігор Варцаба врятував свою команду від пропущеного м’яча. Пізніше свій момент не використав Іґор Невес, який завдав удару після прострілу від Владислава Клименка – м’яч пролетів поруч зі стійкою воріт.

З кожною хвилиною матчу карпатівці тиснули на ворота суперника все більше. Львів’яни виконали кілька кутових ударів, однак у обох випадках «Полтава» нівелювала загрозу біля власних воріт. Згодом з-за меж штрафного майданчика пробивав Джаред Хаса – невлучно. А ось гості відповіли чи не єдиною своєю атакою, яка могла завершитися результативно. Олександр Вівдич з близької відстані пробивав по воротах «Карпат» і лише неймовірний сейв Андрія Кожухаря врятував «левів» від пропущеного м’яча.

Другий тайм розпочався за схожим сценарієм з першою половиною зустрічі. «Полтава» створила атаку, яка не увінчалась успіхом. А ось «Карпати» свій шанс реалізували. Павло Полегенько отримав м’яч за межами штрафного майданчика, змістився в центр та потужно пробив – без шансів для Варцаби та шедевральний гол від правого фулбека «зелено-білих» – 1:0.

Через кілька хвилин після голу підопічні Мирона Маркевича залишилися вдесятьох. Богдан Векляк смикнув за руку Олександра Вівдича, який вибігав віч-на-віч з Кожухарем. Рішення арбітра – червона картка центрбеку «Карпат».

Після того, як карпатівці залишились вдесятьох, гості розпочали активно тиснути на ворота «зелено-білих». Полтавці створили кілька моментів, які не вдалося реалізувати. Однак на 79-й хвилині суперник «Карпат» досягнув свого. Микола Бужин замкнув подачу зі штрафного удару – 1:1.

Вже у компенсований арбітром час «леви» змогли вдесятьох вирвати перемогу. Арбітр матчу Денис Резніков призначив пенальті у ворота гостей за гру рукою Богдана Шмигельського у власному штрафному майданчику. До виконання 11-метрового удару підійшов Полегенько і впевнено реалізував пенальті – 2:1.

Після матчу проти «Полтави» карпатівці залишаються на першому місці. В їхньому активі 48 залікових балів. У наступному турі підопічні Мирона Маркевича вдома зіграють проти «Вікторії» з Сум. Матч відбудеться у п’ятницю, 29-го березня. Початок гри – о 13:00.

ФУТБОЛ. ПЕРША ЛІГА СЕЗОНУ2023/2024. ГРУПА «ЧЕМПІОНСЬКА». 19й ТУР

22 березня (п’ятниця)

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Інгулець» (Петрове) – 0:1 (0:0)
Гол: Сад (76).

«Кудрівка-Нива» (Кудрівка) – «Лівий берег» (Київ) – 1:5 (0:1)
Голи: Місюра (48) – Якимів (37), Синиця (67, 77), Сухоручко (79), Сільва Сантос (90+1).

«Епіцентр» (Кам’янець-Подільський) – ФСК «Маріуполь» – 1:1 (1:0)
Голи: Кравчук (39) – Зубков (82).

 

23 березня (субота)

«Карпати» (Львів) – СК «Полтава» – 2:1 (0:0)
Голи: Полегенько (54, 90+4, пен.) – Бужин (79).

«Агробізнес» (Волочиськ) – «Вікторія» (Суми) – 0:0

 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПІСЛЯ 19го ТУРУ

Прокрутити вгору