«Карпати» Мирона Маркевича здобули третю поспіль перемогу зі старту футбольної Першої ліги сезону-2023/2024

У матчі третього туру чемпіонату України з футболу серед клубів Першої ліги сезону-2023/2024 львівські «Карпати», новим головним тренером яких є один з найавторитетніших вітчизняних фахівців Мирон Маркевич – випускник та Почесний професор Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, у гостьовій грі на полі стадіону «Рух» в Івано-Франківську обіграли тамтешнє «Прикарпаття».

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Карпати» (Львів) – 0:1 (0:0)

11 серпня. Івано-Франківськ. Стадіон «Рух». Початок – 16:00.

Арбітр – Євген Цибулько (Канів).

Асистенти арбітра: Юрій Зоренко (Житомир), Микола Близнюк (Харків).

Четвертий арбітр – Іван Салаш (Калуш).

Спостерігач арбітражу – Микола Левко (Чернівці).

«ПРИКАРПАТТЯ»: Герич, Писко, Швець, Француз, Шинкаренко, Геник (Стаднік, 46), Михальчук, Соловйов (Тітаєвський, 46), Сьомка (Попчук, 59), Бучакчийський (Романов, 85), Барчук (Хома, 66).

Запасні: Бобинець, Демків, Дмитрук, Матушевський, Радульський, Рудюк, Титов.

Головний тренер – Олег Рипан.

«КАРПАТИ»: Кожухар, Мизюк, Порох, Сухар, Полегенько, Рябов, Клименко (Демченко, 69), Саків (Картушов, 46), Підлепенець (Костенко, 90+1), Чачуа, Іґор (Сидун, 90+3).

Запасні: Ільющенков, Векляк, Романюк, Едуардо, Галенков.

Головний тренер – Мирон Маркевич.

Гол: Іґор Невес Алвес (78, пен.).

Попередження: Шинкаренко (8), Француз (38), Сьомка (49), Барчук (52), Стаднік (62), Герич (70), Хома (90+2) – Демченко (70), Полегенько (70).

Тренерський штаб «Карпат» провів дві зміни у порівнянні з попереднім матчем проти «Буковини». У центрі захисту замість Богдана Векляка вийшов дебютант Олександр Мизюк, а зліва на фланзі з’явився Тарас Саків, котрий замінив Яна Костенка. У господарів після травми повернувся оборонець Василь Француз і вперше зіграв у поточному сезоні. Крім того, місце в основі знову отримали захисник Дмитро Шинкаренко та нападник Роман Барчук.

На стартових хвилинах львів’яни виконали серію стандартів. Однак численним штрафним ударам та кутовим не вистачало завершального пострілу. Атаки «Прикарпаття» також не несли особливої загрози. Можна лише згадати несильні удари Максима Соловйова та Василя Француза у середині першого тайму. Проте в обох моментах вдало зіграв голкіпер «Карпат» – Андрій Кожухар двічі легко зафіксував м’яч у руках.

На 29-й хвилині спрацювала зв’язка Павла Полегенька та Іґора. Павло навісив з правого флангу, а бразилець виграв верхову дуель у володіннях «Прикарпаття», однак удар головою виявився неточним. Невдовзі Іґор асистував Амбросію Чачуа. М’яч після удару карпатівця зрикошетив від Сергія Швеця та опинився в руках у Романа Герича. На перепочинок суперники пішли за «сухого» рахунку – 0:0.

На початку другого тайму Чачуа ще двічі стріляв по воротах івано-франківців. Утім обидва удари Амбросія були далекими від цілі. Дещо оживив гру вихід на поле іванофранківця Андрія Хоми. Нападник «Прикарпаття» практично самотужки створив кілька нагод. Особливо небезпечно було на 72-й хвилині після удару Хоми з кута штрафного майданчика – м’яч пролетів неподалік рамки воріт.

Наставник «зелено-білих» Мирон Маркевич також провів ряд замін. Мабуть, найбільш помітним на полі був дебютант Єгор Демченко. На 76-й хвилині саме він відпасував на Іґора, проти якого порушив правила у штрафному майданчику Француз. Рефері призначив пенальті. До позначки підійшов бразилець і розвів м’яч та Герича по різних кутах – 0:1.

Впродовж заключних 15-ти хвилин господарі намагалися врятувати гру. Натомість «леви» діяли на контратаках. Проте реальних шансів, щоб змінити рахунок на табло обидві команди не створили. Тож «Карпати» зі старту сезону здобули третю перемогу поспіль і кожен раз з мінімальним рахунком.

Цікаво, що «Карпати» здобувають третю перемогу у трьох стартових турах слідом за «Нивою» з Бузової. У найближчу п’ятницю, 18-го серпня, лідери групи «А» Першої ліги зіграють на стадіоні «Україна» у Львові. Початок поєдинку – о 17:00.

ФУТБОЛ. ПЕРША ЛІГА СЕЗОНУ2023/2024. ГРУПА «А». 3й ТУР

11 cерпня (п’ятниця)

«Нива» (Бузова) – «Нива» (Тернопіль) – 2:1
Голи: Сергійчук (4), Паламар (62) – Різник (67).

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Карпати» (Львів) – 0:1
Гол: Іґор Невес Алвес (78, пен.).

«Епіцентр» (Кам’янець-Подільський) – «Агробізнес» (Волочиськ) – 1:1
Голи: Беженар (85) – Заєць (82).

 

12 серпня (субота)

«Буковина» (Чернівці) – ФК «Хуст» – 0:0

«Металіст» (Харків) – «Поділля» (Хмельницький) – 1:1 (1:0)
Голи: Голубка (23) – Чушенко (90+6).

 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПІСЛЯ 3го ТУРУ

Прокрутити вгору