Кіріл Ітулін – дворазовий чемпіон світу зі стрільби кульової серед юніорів

У південнокорейському місті Чханвон з 14-го по 25-е липня відбувся чемпіонат світу 2023 року зі стрільби кульової серед юніорів. У складі збірної України на планетарному форумі змагався й Кіріл Ітулін (на фото – крайній зліва) – студент третього курсу факультету педагогічної освіти Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, який повернувся додому з двома золотими медалями.

На чемпіонаті світу серед юніорів у Чханвоні 20-річний третьокурсник кафедри стрільби та технічних видів спорту (завідувач – професор Богдан Виноградський) Кіріл Ітулін в особистій першості змагався у двох видах – в стрільбі з пневматичної гвинтівки по рухомій мішені у вправах ГП-12 та ГП-1а. В обох дисциплінах він пробився до фіналу. Однак виграти бодай одну медаль йому так і не вдалося – два п’ятих місця. Натомість у командній першості для Кіріла все склалося якнайкраще. Але про все за порядком.

Разом з Кірілом Ітуліним спортивну честь синьо-жовтого прапора в складі збірної України захищали Роман Чадай з Кривого Рогу Дніпропетровської області та Денис Мартиненко із Рогатина, що на Івано-Франківщині (на фото – по центру та крайній справа відповідно). У вправі ГГ-12 з результатом 1669 очок українці впевнено стали володарями золотих нагород. Друге місце та срібний комплект медалей у тріо з Казахстану, яке загалом настріляло 1657 очок. Трійку призерів з результатом 1611 очок доповнили стрільці з Фінляндії.

Значно важче далося «синьо-жовтим» чемпіонство у вправі ГП-11а. Перше місце наші хлопці здобули, показавши результат 1109 очок. А про драматизм та неймовірну напругу у цьому виді програми чемпіонату якнайкраще свідчить той факт, що срібні призери – стрілки з Фінляндії – поступилися новоспеченим чемпіонам світу лише одним очком. На третій позиції в підсумковому протоколі, з результатом 1080 очок, збірна команда Казахстану.

Прокрутити вгору