Команда важкоатлетів ЛДУФК імені Івана Боберського – переможець ХІХ Літньої Універсіади України (Фото)

У Луцьку завершився турнір з важкої атлетики у програмі ХІХ Літньої Універсіади України 2024 року. Звітні змагання зібрали 110 атлетів з 30-ти закладів вищої освіти 13-ти областей України. Приємно констатувати, що перше місце у загальнокомандному заліку в неймовірно драматичній боротьбі з Харківською державною академією фізичної культури завоювала студентська команда Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Команда ЛДУФК імені Івана Боберського виборола абсолютну перемогу, набравши 646 очок. Боротьба була запеклою до останнього дня, адже питання чемпіонства вирішувалося буквально в останніх спробах спортсменів. Представники ХДАФК, які посіли друге місце, набрали 634 очка, поступившись у підсумку нашим богатирям лише 12 очок. У складі команди зі столиці Слобожанщини були три майстри спорту міжнародного класу та один заслужений майстер спорту, тому на початку змагань перемогу пророчили саме харківській команді. Але усі наші важкоатлети змогли здобути медалі у своїх категоріях, що і дало змогу методично обіграти титулованих конкурентів. Третіми, на велике здивування стали представники Луцького національного технічного університету із 502 очками, які на 30 пунктів обійшли команду Національного університету фізичного виховання і спорту України з Києва.

У загальнокомандному заліку серед студентських збірних областей перемогу також здобули представники Львівщини (675 очок), другою стала Харківська область (634), а третє місце посіла команда Києва (616).

Щодо особистих змагань, то в складі нашої команди чемпіонкою ХІХ Літньої Універсіади України 2024 року стала студентка 22 групи ФТЕ Анна Кірстюк (на фото вище), яка у ваговій категорії до 87 кг оформила «золотий хет-трик», завоювавши золоті нагороди у ривку, поштовху та в сумі двоборства. Аналогічного результату – три «золота» до нашої медальної скарбнички – досягнув на звітному турнірі й студент 22 групи ФКіС Олег Щекальов (на фото нижче), якому не було рівних у ваговій категорії до 61 кг.

Студентка 12 групи ФКіС Олена Черкасова (на фото нижче – по центру) виборола бронзові нагороди у ривку та в сумі двоборства у ваговій категорії до 49 кг. А її одногрупниця Діана Гомель (на фото нижче – друга зліва) виборола бронзу в поштовху у цій же ваговій категорії.

Ткаченко Вікторія (на фото нижче – крайня справа), яка навчається в 25 групі ФТЕ у змаганнях вагової категорії до 64 кг виборола три бронзові нагороди – у ривку, поштовху та сумі двоборства, поступившись двом титулованим майстрам спорту міжнародного класу, чемпіонкам Європи та світу різних вікових груп – Ользі Івженко та Марії Гангур.

Студентка 42 групи ФКіС Валерія Козак (на фото нижче – крайня справа) у ваговій категорії до 59 кг виборола дві бронзові нагороди – у поштовху та в сумі двоборства.

Магістрант факультету ФКіС Євген Воронка (на фото нижче – крайній справа зліва) виборов срібну нагороду в сумі двоборства і в ривку та бронзову медаль у поштовху вагової категорії до 67 кг. У цій же вагової категорії золоту медаль у поштовху завоював випускник магістратури 2024 року Галій Володимир (на фото нижче – по середині).

Ще один випускник магістратури факультету ФКіС Сергій Богуш (на фото нижче – крайній справа) виборов бронзові нагороди у поштовху та в сумі двоборства у ваговій категорії до 81 кг, в останній спробі вирвавши омріяні нагороди. А Орест Романів (на фото нижче – крайній зліва), який також є випускником магістратури 2024 виборов срібну медаль у ривку в цій же ваговій категорії.

Випускник магістратури, але факультету педагогічної освіти Тарас Кінах (на фото нижче – крайній справа) у дуже запеклій боротьбі виборов бронзові нагороди у ривку та поштовху серед атлетів найважчої вагової категорії – понад 109 кг.

Бронзовим призером ХІХ Літньої Універсіади України 2024 року став студент першого курсу ФКіС Сергій Лишега (на фото нижче – крайній справа), який посів третє місце у ривку змагань вагової категорії до 73 кг.

За крок до п’єдесталу зупинилася другокурсниця ФКіС Христина Норкін, посівши четверте місце у ваговій категорії до 55 кг. На шостій позиції вагової категорії до 89 кг завершив змагання студент 42 групи ФКіС Ігор Півторак.

На жаль, не змогли взяти участь у змаганнях лідери нашої команди – майстер спорту міжнародного класу Богдан Гоза (дав заохочувальні очки, оскільки готується до міжнародних стартів) та Володимир Марчук – бронзовий призер чемпіонатів Європи, який не зміг підсилити нашу команду через травму. Не класифікувався Микола Кушнірук, який був явним лідером вагової категорії до 55 кг.

Однак добре підготовлений резерв важкоатлетів збірної команди ЛДУФК імені Івана Боберського дозволив нашим богатирям вирвати перемогу на ХІХ Літній Універсіаді України 2024 року.

Додамо, що відповідальними за підготовку команди були доценти кафедри атлетичних видів спорту Олександр Товстоног та Олександр Попович.

Прокрутити вгору