ЛДУФК організовуватиме Шкільну лігу з кіберспорту сезону-2025

У стінах Львівської міської ради в п’ятницю, 6-го вересня поточного року, відбулася установча зустріч представників спортивних федерацій та вчителів фізичної культури. На зустрічі були представлені доповіді щодо організації та проведення змагань Львівської спортивної шкільної ліги з різних видів спорту. Особливу увагу було приділено новій унікальній дисципліні – кіберспорту. Шкільну лігу з кіберспорту організовуватиме Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського.

Цього року Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського успішно провів два відкритих турніри з Counter-Strike серед студентів вищих навчальних закладів та учнів львівських загальноосвітніх середніх шкіл. Це підкреслює важливість розвитку кіберспорту як дисципліни, що стрімко набуває популярності у всьому світі. Чемпіонати з кіберспорту приваблюють мільйонні аудиторії та конкурують за популярністю з такими традиційними видами спорту, як футбол і хокей. В Україні кіберпорт лише починає свій шлях.

Шкільна ліга з кіберспорту відбуватиметься на базі Львівського державного університету фізичної культури, котрий вже має досвід проведення таких змагань та матеріальну базу для проведення такого рівня турніру, а саме ігрові комп’ютери останнього покоління.

Реєстрація учасників Шкільної ліги з кіберспорту триватиме до 30-го жовтня поточного року на сайті Львівські спортивні шкільні ліги.

Початок змагань з кіберспорту заплановано на лютий 2025 року, а гранд-фінал відбудеться у травні 2025 року.

Прокрутити вгору