ЛДУФК прийняв змагання «Ігри Нескорених – 2023» (Фото, відео)

У Львові минулими вихідними відбулися Всеукраїнські Ігри Нескорених – масштабні спортивні змагання серед поранених військовослужбовців. За їх підсумками проведено відбір у національну збірну України для участі у Всесвітніх Invictus Games – 2023. Церемонія офіційного відкриття та змагання з чотирьох видів спорту відбулися на стадіоні СКІФ Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Місто Лева вперше у своїй історії прийняло Ігри Нескорених – масштабні спортивні змагання серед українських воїнів та ветеранок, які отримали поранення в зоні бойових дій.

Участь в національних Іграх Нескорених – 2023 у Львові взяли 223 учасники з усіх областей України, половина з яких вперше змагалися на змаганнях такого рівня.

Нескорені виборювали нагороди у дев’яти видах спорту: легкій атлетиці, пауерліфтингу, веслуванні на суші, стрільбі з лука, баскетболі на візках, волейболі сидячи, настільному тенісі, велоспорті та плаванні. Кожен з учасників міг взяти участь у змаганнях з трьох видів спорту – двох індивідуальних та одному командному.

Приємно констатувати, що серед великої армії волонтерів, яка допомагала в організації та проведенні змагань Нескорених, було чимало студентів та викладачів нашого Університету. І всі вони, без винятку, на найвищому професійному рівні виконували свої функціональні обов’язки.

Зазначимо, що змагання з легкої атлетики відбувалися на сертифікованій Міжнародною асоціацією легкоатлетичних федерацій (IАAF) арені стадіону СКІФ Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. Там же, на бігових доріжках, визначалися й переможці та призери турніру з веслування на суші. А універсальний манеж головної спортивної бази нашого закладу вищої освіти гостинно приймав змагання з пауерліфтингу та стрільби з лука.

Саме в турнірі робінгудів золоту медаль і звання чемпіона Ігор Нескорених – 2023 завоював львів’янин Павло Лозюквипускник кафедри стрільби та технічних видів спорту нашого Університету.

Посівши друге місце у кваліфікації, він дуже впевнено відстріляв усі три дуелі у фінальній частині змагань, де безпосередню боротьбу за нагороди вела вісімка кращих за підсумками попереднього етапу. У чвертьфіналі Павло з «сухим» рахунком 6:0 у трьох сетах переміг Віктора Косяка. У півфінальній зустрічі галичанин здолав супротив Дмитра Афанасьєва – 6:2. «Золото» він виборював у фіналі в очному протистоянні з Олександром Зозуляком, який показав найкращу стрільбу у кваліфікації. Та в фіналі Павло Лозюк, завдяки своїй технічній майстерності та більш високій стресостійкості, зумів впевнено «перестріляти» свого партнера по збірній України. А про його перевагу найкраще свідчить той факт, що для перемоги йому вистачило трьох сетів: підсумковий рахунок – 6:0 на користь випускника нашого Унівесритету!

Усі учасники Ігор Нескорених – 2023 на урочистій церемонії закриття змагань отримали пам’ятні медалі як символ того, що кожен з них у Львові здобув власну перемогу та продемонстрував всій Україні, що значить бути українським воїном – нескореним та непереможним! Усі медалі були золотими!

Учасники звітних змагань у Львові також пройшли спортивне тестування, щоб визначити найбільш вправних атлетів, які представлять нашу країну на міжнародних Invictus Games – 2023, що відбудуться у німецькому місті Дюссельдорф з 9-го по 16-е вересня поточного року.

Проте спортивний результат – це лише один з показників, на який зважатимуть при відборі в національну збірну команду України. Визначальними стануть також реабілітаційний ефект, ставлення та спортивна етика.

Додамо, що імена 24-ох учасників, які представлятимуть Україну на міжнародних змаганнях Invictus Games – 2023 у німецькому Дюссельдорфі у вересні, оголосять в червні.

Нагадаємо, Ігри Нескорених (Invictus Games) заснував британський принц Гаррі у 2014 році. У змаганнях беруть участь військовослужбовці та ветерани, які дістали травми, поранення, контузії чи захворювання під час виконання бойових завдань. Це спосіб відновлення та реабілітації поранених ветеранів війни та військовослужбовців за допомогою занять адаптивними видами спорту в оточенні побратимів, друзів і членів родин.

Україна бере участь у змаганнях Invictus Games з 2017 року. У 2022 році на Іграх Нескорених у Гаазі (Нідерланди) українська національна команда здобула 16 медалей – по п’ять золотих і срібних, а також шість бронзових.

Прокрутити вгору