Легкоатлети ЛДУФК на Командному Чемпіонаті України-2024 серед дорослих і молоді у Луцьку завоювали 18 медалей (Фото)

У Луцьку, на бігових доріжках та в секторах для стрибків, метань і штовхання ядра тамтешнього стадіону «Авангард» впродовж двох днів, 18-го та 19-го травня поточного року, відбувся Командний чемпіонат України-2024 з легкої атлетики серед дорослих і молоді та Чемпіонат України-2024 з багатоборства серед дорослих і молоді. Загалом участь у змаганнях взяло близько 500 атлетів з 24-ох регіонів України та міста Києва. У складі збірної Львівської області на звітних змаганнях виступала велика група студентів та випускників кафедри легкої атлетики (завідувач – доцент Володимир Конестяпін) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Загалом легкоатлети нашого закладу вищої освіти завоювали 18 медалей: вісім серед дорослих (дві золоті, дві срібні, чотири бронзові) та десять серед молоді (три золоті, чотири срібні, три бронзові).

Зокрема, чемпіонкою України серед жінок у бігу на 400 м впевнено стала Мар’яна Шостак (на фото вище). Золоту медаль магістрантці факультету фізичної культури і спорту приніс результат 52,85 секунди. Срібну призерку Тетяну Мельник з Києва на фініші вона випередила на 0,28 секунди. Третьою стала Катерина Карпюк-Климюк із Запоріжжя – 53,61 секунди.

На найвищу сходинку медального подіуму чемпіонату України зійшла й випускниця нашого університету Тетяна Білик, яка набрала найбільшу суму очок – 5415 – у змаганнях з семиборства. На срібну та бронзову сходинки медального п’єдесталу зійшли киянки Альбіна Зайцева та Валерія Мухоброд – 5264 і 5071 очко відповідно.

Срібною призеркою у секторі для стрибків у довжину стала студентка четвертого курсу факультету фізичної культури і спорту Аліна Лістунова (на фото нижче), яка у своїй найкращій спробі показала результат 6 м 39 см. Краще за неї стрибнула тільки Оксана Малогловець-Мартинова з Харківщини, яка «перестрибнула» Аліну на 26 см. Втім, Лістунова також повернулася додому із золотою нагородою. Аліна посіла перше місце у змаганнях серед молоді.

Аналогічно завершив звітний чемпіонат і випускник Владислав Різниченко, який виступав у змаганнях з десятиборства. Набрана ним сума у десяти видах легкої атлетики 6579 очок принесла йому срібну медаль серед дорослих та чемпіонський титул і золоту нагороду в молодіжному заліку. «Золотий» дубль Владиславу завадив оформити Артем Міщенко з Київської області, який показав результат 6680 очок.

Бронзовими призерками Чемпіонату України став квартет жіночої збірної Львівської області, сформований повністю зі студенток факультету фізичної культури і спорту нашого університету – Катерини Лісковської (третій курс), Олександри Жук (другий курс), Анастасії Боднарчук та Наталії Лисак (обидві – перший курс). Третє місце нашим дівчатам приніс результат 49,74 секунди. Зазначимо, що бронзові нагороди дівчата отримали і в молодіжному заліку.

Ще одна першокурсниця факультету фізичної культури і спорту – Юстина Попович – також стала бронзовою призеркою чемпіонату в складі команди Львівської області, але в естафеті 4х400 м, де бігунки з міста Лева на фініші показали час 3 хвилини 54,66 секунди. При цьому вони стали чемпіонками України серед молоді. А свою третю нагороду, ще одну бронзову, Юстина Попович здобула в змаганнях серед молоді у бігу на 400 м з бар’єрами, показавши час проходження дистанції 1 хвилина 06,30 секунди. Додамо, що серед дорослих цей результат дозволив їй посісти восьме місце.

Цікаво, що повністю зі студентів факультету фізичної культури і спорту – Романа Груя-Горгуша, Руслана Регана, Віктора Черниша (усі – четвертий курс) та Ігоря Мащака (третій курс) – було сформовано й команду Львівської області у чоловічій естафеті 4х100 м. В підсумку наш квартет зупинив секундомір на позначці 44,61 секунди – п’яте місце серед дорослих та четверте – серед молоді. До ТОП-5 пробився й аспірант Руслан Кльоз, який пробіг 400 м з бар’єрами за 54,50 секунди. П’ятим у бігу на 3000 м з перешкодами серед дорослих фінішував і третьокурсник факультету фізичної культури та спорту Олег Шварц (на фото вище). Втім, результат 10 хвилин 04,25 секунди приніс йому бронзову медаль звітного чемпіонату України серед молоді.

Бронзовим призером, але серед дорослих став четвертокурсник факультету фізичної культури і спорту Нікіта Родченков, який у бігу на 400 м фінішував з третім часом – 47,21 секунди. На третю сходинку подіуму зійшов і його одногрупник Віктор Горєлов, який у своїй найкращій спробі метнув диск на 39,85 м. Цей результат дозволив йому стати й срібним призером змагань серед молоді.

Срібним призером серед молоді, причому двічі, став ще один четвертокурсник факультету фізичної культури і спорту – Максим Караїм (на фото нижче). У бігу на 800 м друге місце йому приніс час 1 хвилина 52,54 секунди, а в бігу на 1500 м він зупинив секундомір на позначці 3 хвилини 53,04 секунди. Додамо, що у змаганнях серед дорослих Максим на цих дистанціях посів восьме та шосте місця відповідно.

У ТОП-6 фінішувала серед дорослих у бігу на 800 м з результатом 2 хвилини 11,56 секунди магістрантка факультету післядипломної та заочної освіти Юлія Гавриляк (Григор’єва). Шостою серед дорослих завершила свій виступ й студентка другого курсу факультету фізичної культури і спорту Марія Алєйнікова (на фото нижче), яка в стрибках у висоту підкорила планку на позначці 170 см. А в заліку серед молоді цей результат дозволив їй здобути золоту медаль.

Четвертокурсник факультету фізичної культури і спорту Назар Боруцький з результатом 205 см став сьомим серед дорослих у секторі для стрибків у висоту. Аналогічно виступила і його однокурсниця Анна Ващук, яка метнула диск на 29 м 94 см. Додамо, що цей результат у молодіжному заліку дозволив їй замкнути ТОП-5.

Студент третього курсу факультету фізичної культури і спорту Іван Муха посів восьме місце серед дорослих у метанні списа. У найкращій своїй спробі він метнув снаряд на 54 м 86 см. На жаль, у змаганнях серед молоді цього виявилося замало для місця на медальному подіумі – четверта позиція в підсумковому протоколі. За крок до «бронзи» завершив змагання у секторі для стрибків у висоту з результатом 195 см й другокурсник цього факультету Денис Карімов (Колбутовський).

Сьоме місце серед молоді посіла студентка третього курсу факультету фізичної культури і спорту Христина Фурніка, яка метнула диск на 24 м 96 см. А першокурсник цього факультету Семен Лукасевич також у підсумковому протоколі показав сьомий результат у метанні списа – 40 м 83 см.

Прокрутити вгору