Легкоатлети ЛДУФК на зимовому Кубку України-2024 завоювали 12 медалей (Фото)

У Львові, на бігових доріжках та в секторах для стрибків і штовхання ядра реконструйованого легкоатлетичного манежу навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України, в п’ятницю, 23-го лютого, відбувся заключний зимовий старт національного рівня – Кубок України-2024 з легкої атлетики у приміщенні. У змаганнях взяли участь 171 спортсмен з різних регіонів України. Серед них були й студенти і випускники кафедри легкої атлетики (в.о. завідувача – доцент Володимир Конестяпін) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, які в підсумку загалом вибороли 12 медалей – чотири золоті, п’ять срібних та три бронзові.

Лік золотим медалям на зимовому Кубку України-2024 з легкої атлетики у приміщенні серед представників нашого закладу вищої освіти відкрила студентка четвертого курсу факультету фізичної культури і спорту Аліна Лістунова (на фото нижче), яка виграла змагання у секторі для стрибків у довжину серед жінок. Перемогу 20-річній атлетці приніс стрибок у шостій, заключній спробі, в якій вона показала результат 6 м 17 см. Срібну призерку – на вісім років старшу за себе представницю Донецької області Анну Красуцьку, вона «перестрибнула» на 35 см. Володаркою бронзової нагороди з результатом 5 м 50 см стала 19-річна Анастасія Прокопенко з Житомира.

Переможним дублем представників кафедри легкої атлетики нашого університету завершилися змагання серед чоловіків у секторі для штовхання ядра. Володарем Кубка України та золотої медалі став 27-річний випускник факультету фізичної культури і спорту Степан Дем’янчук (на фото нижче), який у своїй найкращій, четвертій спробі снаряд вагою 7 кг 260 г штовхнув на 17 м 07 см. А першокурсник факультету педагогічної освіти 18-річний Іван Брус з результатом 14 м 78 см зійшов на другу, «срібну» сходинку медального подіуму. При цьому бронзового призера – на чотири роки старшого за себе Тараса Кухарчука з Волині, він випередив на 2 м 32 см.

Нагадаємо, нещодавно, а саме 17–18 лютого Іван Брус став срібним призером чемпіонату України серед юніорів вікової категорії U-20. Додамо, що першим тренером Степана Дем’янчука та Івана Бруса є випускник нашого вишу Ігор Бойчук, а нині обидва атлети тренуються під керівництвом старшого викладача кафедри легкої атлетики Василя Західного та викладача Володимира Борькіна.

Одразу дві нагороди Кубка України-2024 завоювала студентка першого курсу факультету фізичної культури і спорту Юлія Зоріна. У потрійному стрибку 18-річна легкоатлетка з результатом 11 м 20 см стала бронзовою призеркою, поступившись вище згаданій представниці Донецької області Анні Красуцькій та подрузі по збірній Львівщини Юлії Зоріній – відповідно золотій і срібній медалісткам, які в своїх найкращих спробах показали результат 13 м 33 см і 11 м 32 см.

Натомість у бігу на 60 м з бар’єрами підопічній випускниці, а нині викладачці кафедри легкої атлетики нашого університету Мар’яни Кіщак не було рівних. Перемогу Юлії Зоріній (на фото нижче) принесло особисте досягнення – 9,34 секунди. Приємно констатувати, що срібною призеркою у цьому виді Королеви спорту стала ще одна представниця ЛДУФК імені Івана Боберського – 18-річна Галина Матвій – другокурсниця факультету фізичної культури і спорту (фізкультурно-спортивна реабілітація), яка на фініші зупинила секундомір на позначці 9,48 секунди. Додамо, що Галина змагалася й на дистанції 400 м, де посіла п’яте місце з результатом 1 хвилина 07,46 секунди.

Першим на фініші був і студент четвертого курсу факультету фізичної культури і спорту Максим Караїм (на фото нижче), який став володарем Кубка України-2024 у бігу на 1500 м. Перемогу 21-річному підопічному заслужених тренерів України Віталія Тарнакіна і Михайла Сташківа (обидва – випускники ЛДУФК імені Івана Боберського) приніс результат 3 хвилини 55,47 секунди. Зазначимо, ще це найкращий час спортсмена на офіційних змаганнях в нинішньому зимовому сезоні.

Додамо, що срібного призера – на п’ять років молодшого за себе Тараса Гешка з Чернівців, який тренується у свого батька – добре знаного в недалекому минулому бігуна Івана Гешка, Максим Караїм випередив на фініші на 10,49 секунди. А трійку призерів доповнив 37-річний ветеран з Київської області – Володимир Киц, який показав результат 4 хвилини 07,67 секунди.

У секторі для стрибків у висоту випускники та студенти нашого університету здобули три медалі. У змаганнях серед чоловіків 22-річний четвертокурсник факультету фізичної культури і спорту Назар Боруцький став срібним призером. Друге місце підопічному заслуженого тренера України, випускника нашого закладу вищої освіти Валерія Лебедюка приніс стрибок на 210 см. А перемогу з результатом 220 см здобув 19-річний киянин Кирило Луценко. Додамо, що «бронза» у Дениса Загалюка із Тернополя, який стрибнув 200 см. А ТОП-5 з результатом 195 см замкнув 20-річний студент другого курсу факультету фізичної культури і спорту Денис Карімов.

У змаганнях серед жінок в стрибках у висоту 24-річна випускниця Анастасія Матвійок, подолавши планку на висоті 170 см, стала володаркою срібної нагороди. Разом з нею, але на третю сходинку медального подіуму, зійшла 21-річна другокурсниця факультету фізичної культури і спорту Марія Алейнікова, яка у своєму «бронзовому» стрибку підкорила 165 см. П’яте місце з результатом 155 см посіла Вікторія Майстренко, яка навчається на другому курсі факультету педагогічної освіти. А перемогла у цьому виді програми змагань наймолодша серед фіналісток – 18-річна Анастасія Волкова з Київської області, яка стала єдиною, кому підкорилися 180 см.

24-річна магістрантка факультету післядипломної та заочної освіти Юлія Гавриляк (Григор’єва) у бігу на 800 м посіла друге місце з результатом 2 хвилини 09,02 секунди. До «золота», яке завоювала Оксана Долинчук (Більчак) з Донеччини, їй забракло якихось 0,39 секунди. Зазначимо, що обидві спортсменки показали свої особисті досягнення у кар’єрі. А 26-річний випускник кафедри легкої атлетики нашого університету Назар Чапля здобув «бронзу» в бігу на 3000 м з результатом 8 хвилин 30,60 секунди.

За крок до медального п’єдесталу, фінішувавши на четвертій позиції, завершили змагання 19-річний третьокурсник факультету фізичної культури і спорту Олег Шварц, який на дистанції 2000 м з перешкодами показав час 6 хвилин 11,01 секунди і 26-річний аспірант факультету терапії та реабілітації Руслан Кльоз – 400 м він пробіг за 51,47 секунди.

Додамо, що Руслан Кльоз виступав і на удвічі довшій дистанції – 800 м, де з результатом 2 хвилини 00,59 секунди, посів п’яте місце. У ТОП-5 також пробилися 25-річна випускниця кафедри легкої атлетики Христина Бойчук, яка штовхнула ядро на 12 м 10 см та третьокурсник факультету педагогічної освіти Сергій Давидов – 60 м з бар’єрами він подолав з результатом 9,20 секунди.

З усіма результатами змагань Кубка України-2024 в приміщенні
можна ознайомитися за посиланням

 

Прокрутити вгору