Лідія Заремба та Орислава Залуцька – переможці Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа»

Упродовж першої половини квітня поточного року, відбувалось анонімне рецензування та презентація наукових досліджень, представлених закладами вищої освіти України на Всеукраїнський конкурс-захист студентських наукових робіт за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа». За його підсумками перше місця посіли двоє студенток кафедри готельно-ресторанного бізнесу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – Лідія Заремба та Орислава Залуцька.

Галузева конкурсна комісія забезпечила рецензування 24-х студентських наукових робіт, що надійшли з 12-ти закладів вищої освіти. Оцінювання проводило поважне журі, що складалося з представників професорсько-викладацького складу закладів вищої освіти України за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа». Від нашого ЗВО у складі журі працювала завідувачка кафедри готельно-ресторанного бізнесу, професорка Марія Паска.

Наукові роботи представили молоді науковці із Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, Харківського національного університету імені Василя Каразіна, Сумського національного аграрного університету, Державного торговельно-економічного університету, Вінницького національного аграрного університету, Черкаського державного технологічного університету, Чернівецького торговельно-економічного інституту Державного торговельно-економічного університету, Національного університету харчових технологій, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Вінницького торговельно-економічного інституту Державного торговельно-економічного університету, Державного вищого навчального закладу Ужгородський національний університет, Львівського національного університету імені Івана Франка.

Відкрив науковий івент вступним словом проректор з наукової роботи НУХТ Сергій Токарчук, який наголосив на актуальності проведення таких заходів в умовах сучасних викликів.

Поважний закордонний гість, директор болгарської компанії ЕООД «ТУРАЛ» в Україні Гешо Любенов, виступив із доповіддю про вагомість значення міжнародного досвіду в сфері гостинності для здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».

Заступниця голови Галузевої конкурсної комісії, завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи Лариса Шаран привітала учасників і гостей заходу та підкреслила важливість проведення студентських наукових заходів в умовах сьогоденних реалій, коли освіта у сфері гостинності є вагомою, оскільки галузь потребує якісних, кваліфікованих і професійних фахівців.

Голова студентського наукового товариства, доцент кафедри готельно-ресторанної справи Олег Бортнічук побажав всім учасникам успіхів, гарного настрою та наукових перемог.

На підсумковій конференції були представлені 11 робіт із дев’яти закладів вищої освіти, які були на другому етапі Конкурсу оцінені рецензентами у 65 і вище балів.

Диплом І ступеня за підсумками Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа» отримали Лідія Заремба (фото вище) і Орислава Залуцька (фото нижче) – студентки Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського; науковий керівник – доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу Уляна Гузар.

Тематика робіт відрізнялася різноманітністю, оскільки враховувала сучасні тренди і потреби сфери гостинності.
Серед них були представлені наступні напрями
:

▶ «Управлінські інновації та конкурентоспроможність в індустрії гостинності»

▶ «Інноваційні і ресурсоощадні технології продукції ресторанного господарства»

▶ «Крафтові технології харчової продукції для HoReCa»

▶ «Інноваційні рішення для організації харчування у закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення і відпочинку»

▶ «Менеджмент якості та культура харчової безпеки в закладах сфери гостинності».

Науковий захід відбувся у теплій і дружній атмосфері, а доповіді викликали неабияку цікавість, що спонукало до жвавої професійної дискусії. Презентаційні матеріали сприяли активному обговоренню та висловленню думок учасників щодо пріоритетів відновлення готельно-ресторанного бізнесу у післявоєнний період.

Учасники конференції подякували Захисникам і Захисницям України за можливість провадити освітній процес, відзначили високу якість організації наукового зібрання та висловили побажання про регулярне проведення цього заходу.

У стінах нашого університету молодих науковців привітали в.о. проректора з науково-педагонічної роботи та міжнародних зв’язків, професор Мар’ян Пітин, декан факультету післядимломної освіти, доцент Володимир Худоба, завідувачка кафедри готельно-ресторанного бізнесу, професорка Марія Паска та науковий керівник, доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу, доцент Уляна Гузар.

Тож, новим науковим івентам бути!
Вітаємо молодих науковців!

Прокрутити вгору